GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έκλεισε στα 384 ευρώ η εθνική σύνταξη

Οι θεσμοί έχουν αποδεχθεί την πρόταση της ελληνικής πλευράς για εθνική σύνταξη στα 384 ευρώ ανέφερε ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρ...


Οι θεσμοί έχουν αποδεχθεί την πρόταση της ελληνικής πλευράς για εθνική σύνταξη στα 384 ευρώ ανέφερε ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» επισημαίνοντας ωστόσο ότι υπάρχουν κάποιες αντιρρήσεις στις τάξεις τους ειδικότερα από το ΔΝΤ.

Ο κ. Πετρόπουλος υπογράμμισε με έμφαση ότι η διαδικασία συνεχίζεται και πως η συζήτηση γίνεται στα τεχνικά κλιμάκια. Εκτίμησε ότι η συμφωνία θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί ήδη «γιατί έχουμε κάνει τα πάντα».

Σχετικά με τα ποσοστά αναπλήρωσης, ο κ. Πετρόπουλος επισήμανε ότι «σχετίζονται με την εισφοροδοτική δυνατότητα των πολιτών, των ασφαλισμένων, τα κεφάλαια που συγκεντρώνονται και τις αποδόσεις που θα έχουμε με το νέο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης στον φορέα που οργανώνουμε».

Αναγνώρισε ωστόσο ότι πρέπει να υπάρχει στοιχείο ανταποδοτικότητας και αυτός που έχει καταβάλλει πάρα πολλές εισφορές να έχει ένα αντάλλαγμα αντίστοιχο της φοροδοτικής του συνδρομής.

Ερωτηθείς για το τί πιστεύει η άλλη πλευρά, σημείωσε πως υπάρχουν διαφορές αλλά ότι η Αθήνα επιμένει ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι διαφορές «θα γεφυρωθούν με κοινή λογική, πιστεύω θα επικρατήσει».

«Κάποιοι μέσα στο χώρο που διαπραγματευόμαστε και αυτό είναι κυρίως το ΔΝΤ εκ φύσεως λένε η ιδιωτική ασφάλιση να συμπληρώσει αυτά που δεν μπορεί η κοινωνική», εξήγησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση