GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στους 45.856 ανήλθαν οι πρόσφυγες στην Ελλάδα

Σε 45.856 υπολογίζονται οι πρόσφυγες σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης. Οι ...


Σε 45.856 υπολογίζονται οι πρόσφυγες σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης.

Οι πρόσφυγες στα νησιά ανέρχονται σε 7.931, με τις νέες αφίξεις να υπολογίζονται σε 239.

Στην Αττική φιλοξενούνται 13.181 άτομα. Για πρώτη φορά αναφέρεται το Κέντρο Προσωρινής Διαμονής Αιτούντων Άσυλο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στο Λαύριο, όπου διαμένουν 242 πρόσφυγες .

 Όπως εξηγεί στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του Κέντρου, Βασίλης Λυρίτσης, το κέντρο κανονικά φιλοξενεί πρόσφυγες που έχουν υποβάλει αίτημα ασύλου, ωστόσο, λόγω των επειγουσών συνθηκών, φιλοξενούνται τις τελευταίες ημέρες και πρόσφυγες οι οποίοι σκοπεύουν να υποβάλουν αίτημα ασύλου. Οι διαμένοντες στη δομή είναι κυρίως Σύροι, Σύροι κουρδικής καταγωγής και Αφγανοί. Η δομή έχει χωρητικότητα 300 ατόμων, ωστόσο το καλοκαίρι λόγω της επείγουσας κατάστασης που είχε διαμορφωθεί χρειάστηκε να φιλοξενήσει ακόμα και 600 άτομα, αρκετά από τα οποία διέμεναν με σκηνές στο προαύλιο.

Πρόσφυγες βρίσκονται στο Σχιστό (1.972), στον Ελαιώνα (720), στους τρεις χώρους του Ελληνικού (4.642), στη Μαλακάσα (750) και στην κατασκήνωση της Αγροτικής Τράπεζας στο Λαύριο (390). Στο λιμάνι του Πειραιά φιλοξενούνται 4.465 άτομα.

Στο πρώην στρατόπεδο στη Ριτσώνα κοντά στη Χαλκίδα βρίσκονται 300 πρόσφυγες, στο ξενοδοχείο στις Θερμοπύλες 296, στα Τρίκαλα 191 και στη Λάρισα 386.

Στο κέντρο φιλοξενίας των Διαβατών οι πρόσφυγες υπολογίζονται σε 2.202, στον Χέρσο Κιλκίς σε 3.806, στη Νέα Καβάλα Κιλκίς 3.513, στη Νέα Καρβάλη Καβάλας 728, στην Ελευθερούπολη Καβάλας 189, στη Δράμα 479, στην Κοζάνη 400, στην Κόνιτσα 190 και σε ξενοδοχείο που έχει μισθωθεί προσωρινά στην Πιερία 190 άτομα. Επίσης, 286 πρόσφυγες βρίσκονται σε αναμονή εντός λεωφορείων στην περιοχή «Κόμβος Μουσθένης» του δήμου Καβάλας πριν μεταφερθούν στη Θεσσαλονίκη.

Στην Ειδομένη εντός του camp οι πρόσφυγες υπολογίζονται σε 10.500 και στο βενζινάδικο του Πολυκάστρου σε 1.200.

Στην Ειδομένη θα στηθούν δύο σημεία πληροφόρησης των προσφύγων, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Συντονιστικού Οργάνου και αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας. Όπως εξήγησε ο κ. Βίτσας, εκεί έχουν μετακινηθεί και διερμηνείς, ενώ θα ληφθούν και «ορισμένα μέτρα ενίσχυσης» για την καλύτερη διαμονή των προσφύγων στην Ειδομένη, «όχι όμως επεμβαίνοντας σε ιδιόκτητους χώρους».

 

Δείτε επίσης:

Ο ακτιβιστής Γουέι Γουέι κουρεύτηκε από πρόσφυγα κουρέα στην Ειδομένη - ΒΙΝΤΕΟ

Οι δηλώσεις της Τζολί από την Λέσβο - ΦΩΤΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση