GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

460 πρόσφυγες στο στρατόπεδο «Πετροπουλάκης» στη Φιλιππιάδα - ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ

Στις 16:30 μ.μ  περίπου έφτασε και το δεύτερο κύμα των προσφύγων στο στρατόπεδο «Πετροπουλάκης» στη Φιλιππιάδα με έξι ακόμη λεωφορεία και...


Στις 16:30 μ.μ  περίπου έφτασε και το δεύτερο κύμα των προσφύγων στο στρατόπεδο «Πετροπουλάκης» στη Φιλιππιάδα με έξι ακόμη λεωφορεία και 230 άτομα να αποβιβάζονται και να τακτοποιούνται στον χώρο φιλοξενίας. Το πρωί είχαν μεταφερθεί ήδη 260 άτομα κατά κύριο λόγο Σύριοι και δευτερευόντως Αφγανοί και Ιρακινοί με μεγάλο ποσοστό μικρών παιδιών από τον Πειραιά στο στρατόπεδο, σύνολο δηλαδή 470 άτομα από τους οποίους οι 14 έφυγαν από τον κέντρο φιλοξενίας με την θέληση τους, αναζητώντας αλλού την τύχη τους.

Από πληροφορίες πριν φτάσει το δεύτερο κύμα των προσφύγων γύρω στα 25 με 30 άτομα θέλησαν να γυρίσουν στην Αθήνα χωρίς αυτό όμως να γίνεται εφικτό με αποτέλεσμα μετά από συνεχείς διαπραγματεύσεις με τους Αστυνομικούς αλλά και με την Αεροπορία η οποία έχει και την ευθύνη του χώρου, παρέμειναν στον χώρο.

Από ενημέρωση που είχαμε από τον Δήμαρχο Ζηρού κ. Καλαντζή έχουν δοθεί τα γεύματα αλλά και ότι άλλο χρειάστηκε ώστε να γίνει η διαμονή όσο γίνεται πιο ανθρώπινη.

Να προσθέσουμε ότι το στρατόπεδο έχει οργανωθεί ώστε να δεχθεί 700 άτομα χωρίς όμως να υπάρχει κάποια ενημέρωση για το πότε θα έρθουν και οι υπόλοιποι πρόσφυγες.

ΠΗΓΗ: prevezatoday

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση