GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κύπρος: Αυτός είναι ο "αεροπειρατής της αγάπης". Zητάει να δοθεί 4σέλιδη επιστολή στην πρώην σύζυγό του...

Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους της Egypt Air στο αεροδρόμιο Λάρνανας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης, στις 08:50. Το Airbus A320...

Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους της Egypt Air στο αεροδρόμιο Λάρνανας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης, στις 08:50.
Το Airbus A320 εκτελούσε την εσωτερική πτήση MS181 Αλεξάνδρεια-Κάιρο με 81 επιβάτες και λίγο μετά τις 8:20 το πρωί εισήλθε στο FIR Λευκωσίας, ζητώντας να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Λάρνακας λόγω αεροπειρατείας.
Σε δηλώσεις του ο ΓΔ του Υπουργείου Εξωτερικών της Κύπρου, Αλέξανδρος Ζήνων, ανέφερε πως επετράπη η έξοδος από το αεροσκάφος σε 57 άτομα, κατόπιν επικοινωνίας με τον αεροπειρατή, λίγο πριν τις 10 το πρωί. Αρχικά τα κίνητρα του δεν είχαν γίνει γνωστά, ωστόσο στη συνέχεια διαπιστώθηκε πως ο ίδιος ήθελε να προσγειωθεί στη Λάρνακα για να αποκτήσει επικοινωνία με την πρώην σύντροφο του που είναι κύπρια. Μαζί της έχει τέσσερα παιδιά.
Η πρώην σύζυγος του δράστη ονομάζεται Μαρίνα Παράσχου και κατοικεί στο χωριό Ορόκλινη κοντά στο αεροδρόμιο, σύμφωνα με πηγή του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν πως αεροπειρατής ήταν ο Αιγύπτιος καθηγητής κτηνιατρικής στο πανεπιστήμιο της Αλεξάνδρειας, Ibrahim Samaha. Ο ίδιος όμως δήλωσε στην αραβική υπηρεσία του BBC ότι δεν είναι ο δράστης της αεροπειρατείας στο αεροσκάφος της EgyptAir.

Ο αεροπειρατής ήθελε να λάβει πολιτικό άσυλο στην Ευρώπη, ενώ αργότερα έγινε γνωστό ότι έχει ζητήσει να σταλεί ένας φάκελος με τέσσερις σελίδες γραμμένες στα αραβικά σε μία γυναίκα που ζει στην Κύπρο. Όπως μετέδωσε το Sky News, ζήτησε άσυλο για να μπορέσει να παραμείνει στην Κύπρο όπου διαμένει και η πρώην γυναίκα του με την οποία ήθελε συνάντηση με κάθε τρόπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες κυπριακών media, η πρώην σύζυγος του αεροπειρατή μεταφέρθηκε συνοδεία αστυνομικών στο αεροδρόμιο, αφού παρέλαβε το γράμμα. Συμμετέχει και η ίδια στις διαπραγματεύσεις.

Να παραδοθεί τετρασέλιδη επιστολή του σε γυναίκα - ενδεχομένως την πρώην σύζυγό του - που ζει στην Κύπρο, ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, από τις Αρχές ο αεροπειρατής που έθεσε υπό τον έλεγχό του αεροσκάφους των Αιγυπτιακών αερογραμμών και προσγειώθηκε στη Λάρνακα. Πρόκειται για Λίβυο, 28 ετών, που ζητά πολιτικό άσυλο στην Ευρώπη.

Ο αεροπειρατής, που φέρεται να είναι ζωσμένος με εκρηκτικά και απειλεί ότι θα χρησιμοποιήσει, αν γίνει προσπάθεια εξουδετέρωσής του, ανέφερε το όνομα της συγκεκριμένης γυναίκας στις Αρχές.

Ολοι οι επιβάτες αφέθησαν ελεύθεροι εκτός από τέσσερις ξένους και τα μέλη των πληρώματος, σύμφωνα με τη Egypt Air, μεταξύ των οποίων και δύο Μητροπολίτες του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ο Ιωαννουπόλεως Δαμασκηνός και Μιτρίας Νικόδημος, που βρίσκονταν μεταξύ επιβατών.

Όπως έγινε γνωστό, μεταξύ των επιβατών περιλαμβάνονται Βρετανοί και Αμερικανοί.

Γυναίκα μεταβαίνει στο αεροδρόμιο για να συναντήσει τον αεροπειρατή
Μια Κύπρια γυναίκα μεταφέρεται στο αεροδρόμιο της Λάρνακας για να συνομιλήσει με τον αεροπειρατή που κατέλαβε αιγυπτιακό αεροσκάφος, σύμφωνα με έγκυρες πηγές.

Νωρίτερα ο αεροπειρατής, ο οποίος φαίνεται να είναι ζωσμένος με εκρηκτικά, ζήτησε να παραδοθεί με τετρασέλιδη επιστολή του σε γυναίκα, η οποία ζει στην Κύπρο.
Δεν έγινε γνωστό εάν η γυναίκα, η οποία κατάγεται από χωριό γειτονικό προς το αεροδρόμιο, είναι η ίδια με αυτήν που ο αεροπειρατής ζήτησε να παραδοθεί η επιστολή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση