GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κρίσιμη συνάντηση Ομπάμα - ΓΓ ΝΑΤΟ στις 4 Απριλίου

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα θα συζητήσει με τον Γενικό Γραμματέα του NATO Γενς Στόλτενμπεργκ στον Λευκό ...

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα θα συζητήσει με τον Γενικό Γραμματέα του NATO Γενς Στόλτενμπεργκ στον Λευκό Οίκο την 4η Απριλίου για την πρόοδο που έχει επιτύχει ο διεθνής συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) και τη μεταναστευτική κρίση στην Ευρώπη, η οποία συνδέεται με τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και κυρίως με τον πόλεμο στη Συρία και τη δράση της οργάνωσης, ανέφερε σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος.

Στην ανακοίνωσή της η αμερικανική προεδρία εξηγεί ότι ο Ομπάμα αναμένει να συζητήσει με τον Στόλτενμπεργκ την πρόοδο των συμμάχων στην προσπάθεια να ηττηθεί και να καταστραφεί το ΙΚ, «καθώς και για τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει το NATO για την άμβλυνση της κρίσης των μεταναστών και των προσφύγων η οποία εν μέρει οφείλεται στην τρομοκρατική οργάνωση» αυτή.

Ο Λευκός Οίκος ανέφερε ακόμη πως ο Ομπάμα θα επαναβεβαιώσει στον Στόλτενμπεργκ ότι η Ουάσινγκτον στέκεται στο πλευρό των χωρών μελών του NATO, μετά τις πολυαίμακτες επιθέσεις της Τρίτης στις Βρυξέλλες.

Οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν επίσης ζητήματα που σχετίζονται με την επικείμενη Σύνοδο του NATO στη Βαρσοβία τον Ιούλιο, όπως τις προσπάθειες των συμμάχων να «ενισχύσουν την αποτροπή στην Ευρώπη» και να «ενισχύσουν τη βάση των δυνατοτήτων και των εταιρικών σχέσεων» του Βορειοατλαντικού Συμφώνου.

Για την αμερικανική προεδρία, η επίσκεψη του Στόλτενμπεργκ υπογραμμίζει τη σημασία που η Ουάσινγκτον αποδίδει στο NATO, η προσαρμογή του οποίου στις νέες στρατηγικές πραγματικότητες θα διασφαλίσει πως θα συνεχίσει να συμβάλλει στην τήρηση της διεθνούς τάξης και την προάσπιση των συμφερόντων των ΗΠΑ, των κρατών-μελών της συμμαχίας και των εταίρων της.

Ο Στόλτενμπεργκ δήλωσε τον Φεβρουάριο ότι το NATO θα ενισχύσει την παρουσία των πολυεθνικών του δυνάμεων στην ανατολική Ευρώπη, στην ανατολική Μεσόγειο αλλά και στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση