GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παγκόσμια... Μοναδικά: 5 μέρη της UNESCO που αξίζει να πάτε!

Εδώ και 40 χρόνια, ο ειδικός οργανισμός του ΟΗΕ για την Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά, η γνωστή ως UNESCO, προστατεύει περισσότερα ...


Εδώ και 40 χρόνια, ο ειδικός οργανισμός του ΟΗΕ για την Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά, η γνωστή ως UNESCO, προστατεύει περισσότερα από 1.000 τέτοια μνημεία ανά τον κόσμο: κτίρια, πόλεις, αρχαιολογικούς χώρους, δάση, βουνά, φυσικές τοποθεσίες.

Όλα είναι πραγματικά αξιόλογα και σημαντικά για την Πολιτιστική και Φυσική κληρονομιά της ανθρωπότητας.

Τα 5 όμως παρακάτω αξίζει πραγματικά να τα επισκεφτείτε

Τα Σπήλαια Του Καρλσμπαντ


Κάτω από τα βουνά της Γουαδαλούπης, στο Νέο Μεξικό, περισσότερα από 119 σπήλαια και κοιλότητες κρύβουν ένα θέαμα απαράμιλλης ομορφιάς.
Το θειικό οξύ έχει διαβρώσει το ασβεστολιθικό πέτρωμα των σπηλαίων προσφέροντας αυτό το μοναδικό θέαμα.
Τα σπήλαια είναι ηλικίας 250.000.000 ετών. Περίπου 400.000 άνθρωποι τα επισκέπτονται κάθε χρόνο.

Η Λευκή Πόλη


Το Τελ Αβίβ είναι η πρωτεύουσα και η δεύτερη πιο πολυπληθής πόλη του Ισραήλ.
Τα περίπου 4.000 αυθεντικά Bauhaus κτίρια της πόλης την έκαναν ένα ακόμη μνημείο στη λίστα προστασίας της UNESCO, με το όνομα Λευκή Πόλη εξαιτίας του χρώματος των κτιρίων αυτών.

Ο ποταμός Σηκουάνας


Μια πλοήγηση σε όλες τις ομορφιές της Πόλης του Φωτός, το Παρίσι. Με μια κρουαζιέρα στον ποταμό Σηκουάνα μπορεί κανείς να δει τον Πύργο του Άιφελ, το Λούβρο, τη Νοτρ Νταμ και πολλά πολλά άλλα...

Ο Βοτανικός Κήπος της Πάντοβα


Χτίστηκε το 1545 και είναι ο πρώτος βοτανικός κήπος στον κόσμο. Ακόμη και σήμερα είναι ο υπ’ αριθμόν 1 προορισμός για όσους σπουδάζουν βοτανολογία και όχι μόνον.
Ο κήπος έχει έκταση 8 τετραγωνικών μιλίων και φιλοξενεί περισσότερα από 6.000 φυτικά είδη...

Τα Βραχώδη Όρη του Καναδά


Πρόκειται για 4 εθνικούς δρυμούς (τους Banff, Jasper, Kootenay και Yoho). Ό,τι και αν θεωρείτε μαγευτικό θέαμα: τις λίμνες, τους παγετώνες, τα βουνά, τις θερμοπηγές, τους καταρράκτες, θα τα βρείτε εδώ. Επίσης είναι το «σπίτι» για περίπου 300 διαφορετικά είδη ζώων.
Κάθε χρόνο επισκέπτονται τα Βραχώδη Όρη περίπου 9 εκατομμύρια επισκέπτες.
Πηγή: fromthegrapevine 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση