GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πάνω από 50 ιερείς βίαζαν ανήλικα αγόρια που ζούσαν σε καταφύγια

Ρωμαιοκαθολικός ιερέας στην Πενσιλβάνια καταδικάστηκε σε κάθειρξη 16 ετών για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων αγοριών που ζούσαν σε κατα...


Ρωμαιοκαθολικός ιερέας στην Πενσιλβάνια καταδικάστηκε σε κάθειρξη 16 ετών για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων αγοριών που ζούσαν σε καταφύγια για παιδιά που διέτρεχαν κίνδυνο στην Ονδούρα.
Ο Τζόζεφ Μαουρίτσιο ο νεότερος, εργαζόταν στην επισκοπή Αλτούνα-Τζόνσταουν, στην κεντρική Πενσιλβάνια, επικρίθηκε για μια σωρεία σεξουαλικών κακοποιήσεων παιδιών, χωρίς ωστόσο να είναι ο μόνος. Σε έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη (01.03.2016) αν και αναφέρεται πως εκατοντάδες παιδιά κακοποιήθηκαν από περίπου 50 ιερείς και η ιεραρχία της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας γνώριζε και συγκάλυψε τα εγκλήματά τους, δεν ασκήθηκε καμιά ποινική δίωξη, διότι είτε τα αδικήματα έχουν παραγραφεί είτε οι φερόμενοι ως δράστες είναι υπερβολικά μεγάλης ηλικίας για να δικαστούν!

Ύστερα από δίκη που κράτησε οχτώ ημέρες, οι ένορκοι έκριναν τον Μαουρίτσιο τον Σεπτέμβριο ένοχο για παράνομη σεξουαλική συμπεριφορά στο εξωτερικό, κατοχή παιδικής πορνογραφίας και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα στο εξωτερικό.
Ο 70χρονος είχε δημιουργήσει μια φιλανθρωπική οργάνωση που έγινε ο μεγαλύτερος δωρητής της Pro Niño, μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης που προσφέρει άσυλο σε άπορα και εγκαταλελειμμένα παιδιά στην περιοχή της πόλης Σαν Πέδρο Σούλα της Ονδούρας.
Κατά τη διάρκεια δέκα και πλέον αποστολικών ταξιδιών του στην Ονδούρα από το 2004 ως το 2009, ο Μαουρίτσιο κακοποίησε σεξουαλικά τουλάχιστον δύο παιδιά που ζούσαν στα άσυλα αυτά, συνέχισε ο Χίκτον
Τουλάχιστον σε μία περίπτωση πλήρωσε τα αγόρια για να τα κακοποιήσει σεξουαλικά, ανέφερε ο εισαγγελέας. Επίσης διατηρούσε ψηφιακό αρχείο εικόνων και βίντεο από τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, περιλαμβανομένων των θυμάτων του, τόνισε ο Χίκτον.
Ο Μαουρίτσιο καταδικάστηκε να εκτίσει 200 μήνες κάθειρξη και να καταβάλει πρόστιμο 50.000 δολαρίων και 10.000 σε κάθε θύμα του.
Ο συνήγορός του ιερέα, ο Ντέβιν Μάιζουρ, απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση