GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σκυλίτσα-ναυαγός επιβίωσε για 5 εβδομάδες σε έρημο νησί

Μια ασυνήθιστη ναυαγός που είχε μείνει αποκλεισμένη για εβδομάδες σε ένα έρημο νησί σώθηκε χάρη στην παρέμβαση του αμερικανικού πολεμ...


Μια ασυνήθιστη ναυαγός που είχε μείνει αποκλεισμένη για εβδομάδες σε ένα έρημο νησί σώθηκε χάρη στην παρέμβαση του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού: η Λούνα, μια σκυλίτσα ενός έτους είχε χαθεί στη θάλασσα εδώ και πέντε εβδομάδες και όλοι πίστευαν ότι ήταν νεκρή.

Η Λούνα, που είναι γερμανικός ποιμενικός, είχε πέσει στη θάλασσα από το αλιευτικό σκάφος του ιδιοκτήτη της στα ανοιχτά του Σαν Ντιέγκο, σε απόσταση περίπου 3 χιλιομέτρων από το νησάκι Σαν Κλεμέντε, εξήγησε η ναυτική βάση του Κορονάντο. Κατάφερε να φτάσει στην ξηρά και αυτήν την εβδομάδα αιφνιδίασε ευχάριστα το προσωπικό της μικρής στρατιωτικής εγκατάστασης του πολεμικού ναυτικού που βρίσκεται στο νησί.

"Ήταν αδυνατισμένη αλλά σώα" αφού "επιβίωσε επί πέντε εβδομάδες σε σκληρές συνθήκες", πρόσθεσε η βάση.

Η σκυλίτσα με τα καταγάλανα μάτια μεταφέρθηκε αεροπορικώς στη βάση του Σαν Ντιέγκο και παραδόθηκε σε έναν φίλο του αφεντικού της για να την προσέχει, μέχρι να επιστρέψει εκείνος από ένα επαγγελματικό ταξίδι του, στα τέλη της εβδομάδας.

Ο ιδιοκτήτης της Λούνα είχε ζητήσει τη βοήθεια της βάσης του Κορονάντο για να ξαναβρεί την πιστή φίλη του. Μετά από αρκετές ημέρες μάταιων ερευνών, όλοι θεώρησαν ότι η σκυλίτσα είχε πνιγεί στη θάλασσα.

"Μας είχε πει ότι είναι πολύ καλή κολυμβήτρια και ήταν 90% σίγουρος ότι θα κατευθυνόταν προς την κοντινότερη στεριά", είπε η εκπρόσωπος της βάσης, η Σάντι Ντεμιούνικ. "Το προσωπικό μας έψαξε στο νησί, χωρίς αποτέλεσμα", πρόσθεσε.

Το πρωί της Τρίτης, κατά την άφιξή τους στο Σαν Κλεμέντε, οι εργαζόμενοι στη βάση τα έχασαν όταν την είδαν να τους υποδέχεται. "Ήταν καθισμένη στην άκρη του δρόμου και κουνούσε την ουρά της", είπε η Ντεμιούνικ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση