GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

7.853 μετανάστες και πρόσφυγες σε Λέσβο, Χίο και Σάμο

Αυξημένος είναι ο αριθμός των εγκλωβισμένων μεταναστών και προσφύγων στα νησιά του βορείου Αιγαίου. Συνολικά, σήμερα στις 9:00, στη Λέσβο...


Αυξημένος είναι ο αριθμός των εγκλωβισμένων μεταναστών και προσφύγων στα νησιά του βορείου Αιγαίου. Συνολικά, σήμερα στις 9:00, στη Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο βρίσκονται 7.583 πιστοποιημένοι μετανάστες και πρόσφυγες, έτοιμοι να αναχωρήσουν για τον Πειραιά.

Αριθμός αυξημένος κατά 40% σε σχέση με την περασμένη Κυριακή, 6 Μαρτίου, που έφτανε τους 5.245.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το γεγονός οφείλεται, τόσο στις μειωμένες αναχωρήσεις, όσο και στις αυξημένες ροές από τα απέναντι παράλια. Μόλις το τελευταίο 24ωρό βγήκαν στα νησιά 2.648 άτομα.

Ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που παραμένει εγκλωβισμένος στη Λέσβο, αν και έχει πιστοποιηθεί, σήμερα στις 9:00 ανερχόταν στους 4.833.

Το προηγούμενο 24ωρο και μέχρι σήμερα το πρωί ο αριθμός όσων πιστοποιήθηκαν στο hot spot της Μόριας έφτασε στους 1.266.

Στη Χίο, χθες και μέχρι τις 9:00 σήμερα πιστοποιήθηκαν 1.109 πρόσφυγες. Στο νησί βρίσκονται αυτήν τη στιγμή 2.169 άτομα, έτοιμα να αναχωρήσουν.

Τέλος, στη Σάμο το τελευταίο 24ωρο πιστοποιήθηκαν 273 νεοεισερχόμενοι, ενώ στο νησί βρίσκονται 581 άτομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση