GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τζιχαντιστής ο καμικάζι της Κωνσταντινούπολης - Στρατιωτικός νόμος σε 7επαρχίες

Ο βομβιστής αυτοκτονίας της χθεσινής τρομοκρατικής  επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη με 5 νεκρούς και 16 τραυματίες, ήταν μέλος της ορ...


Ο βομβιστής αυτοκτονίας της χθεσινής τρομοκρατικής επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη με 5 νεκρούς και 16 τραυματίες, ήταν μέλος της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και όχι Κούρδος αυτονομιστής, όπως δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός των Εσωτερικών, Εφκάν Αλά. 

Πρόκειται για τον Μεχμέτ Οζτούρκ, που ήταν γεννημένος το 1992 στην πόλη Γκαζιαντέπ της Νότιας Τουρκίας, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι τουρκικές αρχές. 

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι έχουν γίνει πέντε συλλήψεις για τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση, ενώ στρατιωτικός νόμος έχει επιβληθεί σε επτά επαρχίες της  νοτιοανατολικής Τουρκίας.

Για λόγους ασφάλειας έχουν απαγορευτεί οι εορτασμοί της γιορτής της άνοιξης (Newroz) σε αρκετές πόλεις, ενώ - όπου έχουν επιτραπεί οι εορτασμοί- λαμβάνονται αυστηρά μέτρα ασφάλειας. 

Ο Τούρκος υπουργός, τόνισε ότι οι τουρκικές υπηρεσίες εσωτερικής ασφάλειας επανεξετάζουν τα μέτρα ασφάλειας στη χώρα, ενώ επανέλαβε ότι η Τουρκία επιδιώκει τη συνεργασία με άλλες χώρες, στη μάχη κατά της τρομοκρατίας.

Στην επίθεση του Σαββάτου σκοτώθηκαν 12 ξένοι πολίτες, ανάμεσά τους τρεις Ισραηλινοί. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου αμφισβήτησε την ανακοίνωση του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών και δήλωσε: "Υπάρχουν πληροφορίες ότι την επίθεση πραγματοποίησε μέλος του Ισλαμικού Κράτους. Ωστόσο, οι πληροφορίες αυτές, δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί και τις ελέγχουμε". 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση