GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

800 άνθρωποι υπεβλήθησαν σε εξετάσεις μετά από χημική επίθεση του ISIS

Οι υγειονομικές αρχές της περιοχής του Κιρκούκ στο βόρειο Ιράκ υπέβαλαν σε ιατρικές εξετάσεις συνολικά 800 ανθρώπους μετά την επίθεση ...


Οι υγειονομικές αρχές της περιοχής του Κιρκούκ στο βόρειο Ιράκ υπέβαλαν σε ιατρικές εξετάσεις συνολικά 800 ανθρώπους μετά την επίθεση με χημικά την περασμένη εβδομάδα στην Τάζα, που αποδίδεται στο Ισλαμικό Κράτος, γνωστοποίησαν σήμερα αξιωματούχοι.

“Ο αριθμός των ανθρώπων που δεχθήκαμε κι υποβάλαμε σε εξετάσεις στα νοσοκομεία του Ντακούκ και του Κιρκούκ ανήλθε σε 800”, δήλωσε ο Χουσέιν Άντιλ Αμπάς, ο δήμαρχος της Τάζα.

Η πόλη της Τάζα, νότια του Κιρκούκ, βρίσκεται σε μία ζώνη όπου έχουν αναπτυχθεί κουρδικές δυνάμεις και σιίτες πολιτοφύλακες, όμως βρίσκεται επίσης σε κοντινή απόσταση από την πόλη Μπάσιρ εναντίον της οποίας το Ισλαμικό Κράτος επιτίθεται συχνά με ρουκέτες.

Την προηγούμενη εβδομάδα αυτή η πόλη δέχθηκε επίθεση με ομοβροντία ρουκετών, που σύμφωνα με τους τοπικούς αξιωματούχους περιείχαν χλώριο.

“Μεταξύ των προσώπων που υποβλήθηκαν σε εξετάσεις, στους 61 χορηγήθηκαν φάρμακα και πρέπει να υποβληθούν εκ νέου σε εξετάσεις. Επτά εξ αυτών διακομίστηκαν στη Βαγδάτη”, είπε ο Αμπάς στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ένα κοριτσάκι 3 ετών απεβίωσε την Παρασκευή από τις επιπλοκές που υπέστη από την εισπνοή χημικών. Εκατοντάδες άνθρωποι παρέστησαν στην κηδεία του, ορισμένοι εκ των οποίων κρατούσαν πανό όπου καλούσαν την κυβέρνηση να τους προστατεύσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση