GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ζήτημα κατάργησης του αφορολόγητου των 9.545 ευρώ θέτουν οι θεσμοί

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου και Γιώργου Χουλιαράκη, με τους εκπ...


Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου και Γιώργου Χουλιαράκη, με τους εκπροσώπους των θεσμών, με αντικείμενο τις αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο παράγοντα του υπουργείου, “έθεσαν και οι θεσμοί τις δικές τους προτάσεις για το φορολογικό” και προγραμματίστηκε νέα συνάντηση για μεθαύριο Σάββατο.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι εκπρόσωποι των θεσμών έθεσαν ζήτημα κατάργησης του ισχύοντος συστήματος για το έμμεσο αφορολόγητο όριο των 9.545 ευρώ για μισθωτούς και συνταξιούχους και αντικατάστασή του από σταθερό αφορολόγητο αλλά σε χαμηλότερο ύψος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι πιστωτές θεωρούν ότι το σημερινό ύψος είναι ιδιαίτερα υψηλό, λόγω και των μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις εξαιτίας της κρίσης.

Το σημερινό έμμεσο αφορολόγητο των 9.545 ευρώ προκύπτει από έκπτωση φόρου 2.100 ευρώ και φθίνει όσο αυξάνεται το εισόδημα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι θεσμοί ζητούν να υπάρξει μια παραλλαγή του παλαιότερου συστήματος με το σταθερό αφορολόγητο (παλαιότερα ήταν στις 12.000 ευρώ, στη συνέχεια υπήρξαν δύο μειώσεις που το προσδιόρισαν στις 5.000 ευρώ και στο τέλος αντικαταστάθηκε από τη σημερινή έκπτωση φόρου).

Στις 11 αύριο το πρωί θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των θεσμών, με αντικείμενο τον χρηματοπιστωτικό τομέα και την ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου για τη ρύθμιση των “κόκκινων δανείων”.

Θα ακολουθήσουν οι συναντήσεις για την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και τα κλειστά επαγγέλματα (14.30) και για τη σύσταση του νέου φορέα Δημοσίων Εσόδων (18.00).

1 σχόλιο

  1. Δεν είναι πια θέμα το τι σας ζητάνε οι δανειστές κύριοι του ΣΎΡΙΖΑΝΕΛ ...ΤΟ ΘΈΜΑ ΕΊΝΑΙ ΌΤΙ ΚΆΘΕΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΚΟΎΤΕ εσείς που θα σχίζατε το μνημόνιο,που θα επαναφέρετε τον κατώτατο μισθό
    στα 751 , εσείς που κατέβηκε στην Ιταλία ο αρχηγός σας Τσίπρας ως υποψήφιος σε κόμμα του Ματέο Ρέντζι ...

    Σαν ηλίθιοι που είστε δεν καταλαβαίνετε ότι δεν υπάρχει Ευρωπαϊκή Ένωση και ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ψηφίζει όπως στην Eurovision ως υποομάδες π.χ οι Σκανδιναβικές χώρες, Χώρες της Βαλτικής κ.τ.λ... Ο Πούτιν είναι η τελευταία Ελπίδα της Ελλάδος, που την πρόδωσε ο Τσίπρας, διότι η Ρώσοι είτε το θέλουν είτε όχι ευτυχώς για εμάς είναι ΣΉΜΕΡΑ το αντίπαλο δέος για τους παγκόσμιους πάτρωνες ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ αυτός ο ελάχιστος πολιτικάντης έδωσε την συγκατάθεση του να έλθει το ΝΑΤΟ στα παράλια της Τουρκίας!!!!!και τον έκαναν οι Τούρκοι καθηγητής της ΜΑΛΑΚΙΑΣ!!!!

    ΑΡΑ δεν φταίνε ΑΥΤΟΊ και το τι μας ζητάνε.. ΆΛΛΑ ((η κυβέρνηση)) που κάθετε και τους ακούει που αν θα εφαρμόσουν αυτά που τους ζητούν ο ΕΜΦΥΛΊΟΣ ΕΊΝΑΙ ΣΊΓΟΥΡΟΣ ΚΑΙ ΜΑΖΊ ΜΕ ΤΟΣΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΈΣΑ ΣΤΗΝ ΧΏΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΡΆΛΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΘΑ ΓΊΝΕΙ ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ....ΑΚΟΎΩ ΕΛΙΚΌΠΤΕΡΑ...



    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση