GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέο Astra Sports Tourer

Όπως το 5θυρο Astra, το νέο Astra Sports Tourer θέτει νέα στάνταρ στην κατηγορία του χάρη στη δομή ελαφρού βάρους, τα ολοκληρωμένα συστ...


Όπως το 5θυρο Astra, το νέο Astra Sports Tourer θέτει νέα στάνταρ στην κατηγορία του χάρη στη δομή ελαφρού βάρους, τα ολοκληρωμένα συστήματα υποστήριξης και την ισχυρή, νέα γενιά κινητήρων. Κάθε εξάρτημα είναι σχεδιασμένο για απόδοση χωρίς συμβιβασμούς. Έτσι, το συμπαγές station wagon διαθέτει χαμηλό συνολικό κόστος χρήσης. Χάρη στη μείωση της κατανάλωσης και του κόστους συντήρησης σε συνδυασμό με τη βελτιωμένη σταθερότητα της αξίας, το Astra Sports Tourer κατατάσσεται στην κορυφή του πίνακα TCO συγκρινόμενο με τον άμεσο ανταγωνισμό.

Ανταλλακτικά & ελαστικά 

Η απόδοση και η οικονομία ήταν ζωτικής σημασίας κατά την εξέλιξη του Astra Sports Tourer με αποτέλεσμα το συμπαγές wagon να χάσει μέχρι 190 kg ανάλογα με την έκδοση. Ατσάλια υψηλής και υπέρ υψηλής αντοχής και νέες διαδικασίες παραγωγής έπαιξαν το ρόλο τους σ’ αυτό το πρόγραμμα μείωσης βάρους. Η γκάμα πολύ ελαφρών και αποδοτικών κινητήρων νέας γενιάς με ισχύ από 95 hp έως 200 hp συμβάλλουν σημαντικά στη μείωση βάρους και επομένως στη βελτιστοποίηση των λειτουργικών δαπανών. Η κατανάλωση έχει μειωθεί σημαντικά συγκριτικά με την προηγούμενη γενιά (κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 6,2-3,4 l/100 km, 142-89 g/km). Ο κινητήρας 1.6 CDTI (110 hp) με ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης και λειτουργία Start/Stop μειώνει την κατανάλωση στο μικτό κύκλο στα 3,4 lit diesel / 100 km (89 grams CO2 / km).
Το νέο Astra Sports Tourer παίρνει άριστα και στο κόστος συντήρησης. Διαστήματα σέρβις 30.000 km έχουν ιδιαίτερη σημασία για οδηγούς εταιρικών οχημάτων και όσους διανύουν πολλά χιλιόμετρα, ενώ το βενζινοκίνητο συμπαγές station wagon κατατάσσεται στο ίδιο ευνοϊκό επίπεδο ασφαλιστικής κατάστασης με το προηγούμενο μοντέλο, ώστε να μην επιβαρύνεται υπέρμετρα ο προϋπολογισμός. Τα ανταλλακτικά είναι βασικός συντελεστής λειτουργικού κόστους για στόλους, καθώς και η χρήση χειμερινών και θερινών ελαστικά, που επηρεάζουν σημαντικά το κόστος. Γι’ αυτό, τα πάντα θα είναι κατά ένα μέγεθος μικρότερα στο Astra Sports Tourer. Ζάντες 15-ιντσών με ελαστικά 195/65 R15 και ζάντες 16-ιντσών με ελαστικά 205/55 R16 είναι τα νέα στάνταρντ.
Το Astra Sports Tourer μειώνει επίσης το κόστος για εργασίες σέρβις και επισκευές.  Η Opel έχει ήδη μια ευρεία γκάμα ανακατασκευασμένων εξαρτημάτων με σημαντικά ανταλλακτικά όπως  κυλινδροκεφαλές, κιβώτια, εναλλάκτες, συστήματα διεύθυνσης, μίζες, δαγκάνες φρένων, αντλίες καυσίμου και φίλτρα σωματιδίων diesel. Όλα πληρούν τα πρότυπα νέων προϊόντων Opel ως προς την ποιότητα, την τεχνολογία και το ντιζάιν, ενώ ταυτόχρονα μειώνουν το λογαριασμό στο συνεργείο από 30 – 40%.

Μειωμένο Κόστος Χρήσης, αυξημένη αξία μεταπώλησης 

Το νέο Astra Sports Tourer πετυχαίνει ένα εξαιρετικό επίπεδο ποιότητας χάρη σε υπερσύγχρονες μεθόδους παραγωγής και υλικά υψηλών προδιαγραφών και αυτό έχει επίδραση στην αξία μεταπώλησης που σχετίζεται με το κόστος χρήσης. Η προβλεπόμενη αξία μεταπώλησης για το Astra Sports Tourer με κινητήρα 1.4 ECOTEC Direct Injection Turbo Business (125 hp) είναι στο 33,9% μετά από μία πενταετία και 100.000 km. Επομένως, η αξία μεταπώλησης έχει αυξηθεί κατά περίπου επτά τοις εκατό. Το Astra Sports Tourer με 1.4 ECOTEC Business έχει επίσης χαμηλή κατανάλωση. Ο βενζινοκινητήρας άμεσου ψεκασμού σε συνδυασμό με Start/Stop και ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης προσφέρει κατανάλωση μικτού κύκλου 4,9 lit / 100 km, που αντιστοιχεί σε 114 g CO2 / km.
Το Astra Sports Tourer 1.6 CDTI Business με 110 hp, εντυπωσιάζει με προβλεπόμενη αξία μεταπώλησης 48,8% μετά από τρία χρόνια, ή 90.000 km (σχεδόν 12% υψηλότερη από της προηγούμενης έκδοσης). Η τιμή αυτή ανεβάζει το νέο Astra Sports Tourer συγκριτικά με τον άμεσο ανταγωνισμό, υπερέχοντας σε οικονομία και απόδοση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση