GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυστρία: Δε φταίμε εμείς, η Σλοβενία έκλεισε μονομερώς τα σύνορα

Στη Σλοβενία επιρρίπτει ευθύνες η Αυστρία για την πλήρη απαγόρευση στη διέλευση των προσφύγων που επιβλήθηκε από χθες τα μεσάνυχτα. Ο...


Στη Σλοβενία επιρρίπτει ευθύνες η Αυστρία για την πλήρη απαγόρευση στη διέλευση των προσφύγων που επιβλήθηκε από χθες τα μεσάνυχτα.

Ο πρέσβης της Αυστρίας στην Σερβία Γιοχάνες Άιγκνερ, μιλώντας σε οικονομικό φόρουμ που διοργανώνεται σε χιονοδρομικό κέντρο στο όρος Κοπαόνικ, στην κεντρική Σερβία, ανέφερε ότι η Βιέννη δεν ζήτησε το κλείσιμο των συνόρων. «Η Αυστρία δεν έκλεισε τα σύνορα της για τους πρόσφυγες, η Σλοβενία αποφάσισε μονομερώς να το πράξει επιτρέποντας την είσοδο μόνο σε όσους έχουν διαβατήρια και βίζα», τόνισε στην τοποθέτησή του ο αυστριακός πρέσβης.

Διευκρίνισε δε ότι η αυστριακή κυβέρνηση με τα μέτρα που έλαβε τις προηγούμενες δύο εβδομάδες δεν είχε πρόθεση τον πλήρη αποκλεισμό των συνόρων, αλλά τον έλεγχο των προσφυγικών ροών.

«Η Αυστρία έχει ανοιχτά τα σύνορα της, απλώς επιβάλλει αυστηρό έλεγχο και έθεσε όριο για τον αριθμό των προσφύγων - σε ετήσια και καθημερινή βάση - στους οποίους θα επιτρέπει τη διέλευση ή θα παρέχει άσυλο», υπογράμμισε ο πρέσβης Γιοχάνες Άιγκνερ. Αναφερόμενος στα αποτελέσματα της συνόδου Ε.Ε.-Τουρκίας εκτίμησε ότι θα ανακόψει την εισροή παράνομων μεταναστών στην Ευρώπη και θα επιτρέψει σε όσους πραγματικά προέρχονται από εμπόλεμες περιοχές να βρεθούν στις χώρες που θέλουν να ζητήσουν άσυλο ταξιδεύοντας κατευθείαν από την Τουρκία χωρίς να ταλαιπωρούνται και να θέτουν σε κίνδυνο την ζωή τους.

Την ίδια εκτίμηση έκανε, μιλώντας στο φόρουμ του Κοπαόνικ και ο πρέσβης της Γερμανίας στην Σερβία Άξελ Ντίτμαν ο οποίος επισήμανε ότι στην επόμενη Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να επικυρωθεί μία κοινή ευρωπαϊκή λύση για το προσφυγικό που δεν θα ζημιώνει την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση