GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σπυράκη: Επίθεση στην καρδιά της Ευρώπης

«Αυτό που έγινε σήμερα είναι μία επίθεση στην καρδιά της Ευρώπης», σημείωσε η ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαρία Σπυράκη, μιλώντας στον Real Fm 9...


«Αυτό που έγινε σήμερα είναι μία επίθεση στην καρδιά της Ευρώπης», σημείωσε η ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαρία Σπυράκη, μιλώντας στον Real Fm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, για τις πολλαπλές επιθέσεις που σημειώθηκαν στις Βρυξέλλες.

«Οι Βρυξέλλες έχουν κλείσει. Το μετρό, τα λεωφορεία, το τραμ είναι όλα κλειστά. Οι αρχές συστήνουν στους κατοίκους να μένουν στα σπίτια τους. Το επίπεδο συναγερμού είναι «4», το ανώτατο δυνατό, και υπάρχει ήδη ένας τετραψήφιος αριθμός  - το 1771 – στο οποίο οι πολίτες καλούν για να δώσουν πληροφορίες», ανέφερε από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται η ευρωβουλευτής της ΝΔ.

«Ο κόσμος έχει τρομοκρατηθεί. Υπήρχαν κενά στο σύστημα ασφαλείας», τόνισε η κ. Σπυράκη.

«Έξω από την αίθουσα αναχωρήσεων υπήρχαν πάντοτε στρατιώτες. Μέσα στην αίθουσα αναχωρήσεων περιπολούσαν στρατιώτες. Κανένας όμως δεν έμπαινε στον κόπο να κάνει έλεγχο  έναν προς έναν, στους επιβάτες που έμπαιναν στο αεροδρόμιο και εκεί εντοπίστηκε στο κενό».

«Η αίσθηση του φόβου και αυτό που προκαλεί το χτύπημα θα αναγκάσει την Ευρωπαϊκή Ένωση να αναβαθμίσει ραγδαία τα μέτρα ασφαλείας. Εμείς πρέπει να καλέσουμε άμεσα σε βοήθεια, να ζητήσουμε το προσωπικό, τα μηχανήματα και την υποδομή που θα μπορέσει να μας δώσει τη δυνατότητα να ελέγξουμε όλους μα όλους που βρίσκονται στο έδαφός μας και ήλθαν μέσα από το προσφυγικό-μεταναστευτικό κύμα. Να ξεχωρίσουμε εκείνους που χρήζουν διεθνής προστασίας και είναι πρόσφυγες και να τους βάλουμε σε ανάλογους χώρους και να ξεχωρίσουμε εκείνους που μπήκαν παράτυπα στην Ελλάδα. Να μην περιμένουμε να υλοποιηθούν τα συμπεράσματα του Συμβουλίου Κορυφής που έχουν μία τέτοια σχετική πρόνοια. Να ζητήσουμε να γίνει αυτό κατεπειγόντως για να θωρακιστούμε απέναντι στην πίεση που έτσι κι αλλιώς θα δεχθούμε εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο θα συμπεριφερθεί πλέον η Ευρώπη».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση