GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βρυξέλλες: Ανθρωποκυνηγητό χωρίς προηγούμενο για τον τρίτο άνθρωπο

Οι βελγικές αστυνομικές αρχές διεξάγουν επιχειρήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ενός τρίτου άντρα που συνόδευε τους δύο βομβιστ...


Οι βελγικές αστυνομικές αρχές διεξάγουν επιχειρήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ενός τρίτου άντρα που συνόδευε τους δύο βομβιστές πριν αυτοί ενεργοποιήσουν τους βομβιστικούς μηχανισμούς που έφεραν εντός του αεροδρομίου των Βρυξελλών.


Ο άντρας αυτός, θεωρείται ύποπτος για σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος. Από τις επιθέσεις στο αεροδρόμιο, αλλά και στο μετρό της πόλης, σκοτώθηκαν περισσότεροι από 30 άνθρωποι και τραυματίστηκαν τουλάχιστον 200.


Την ευθύνη για τα τρομοκρατικά χτυπήματα, ανέλαβαν τζιχαντιστές που βρίσκονται στη Συρία, τέσσερις ημέρες μετά τη σύλληψη του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, βασικού υπόπτου για τις τρομοκρατικές επιθέσεις του περασμένου Νοεμβρίου στο Παρίσι.


Τα χθεσινά τρομοκρατικά πλήγματα στις Βρυξέλλες, έχουν προκαλέσει σοβαρό προβληματισμό τόσο στην Ευρώπη, όσο και διεθνώς, σχετικά με την αποτελεσματικότητα των μέτρων ασφάλειας που εφαρμόζονται, αναγκάζοντας τις αρχές να προχωρήσουν στην αναθεώρηση ή την ενίσχυσή τους.


“Μπορούμε να νικήσουμε αυτούς που απειλούν την ασφάλεια των ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα. Ο Ντόναλντ Τραμπ, υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για το προεδρικό χρίσμα, πρότεινε τον παραδειγματικό βασανισμό των υπόπτων, προκειμένου ν' αποτραπεί ο κίνδυνος νέων τρομοκρατικών επιθέσεων.


Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ από την πλευρά του, προειδοποιεί τους αμερικανούς πολίτες να προσέχουν όσο ταξιδεύουν στην Ευρώπη


Οι έρευνες συνεχίζονται σε όλο το Βέλγιο. Όπως ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή εισαγγελία, σε μια κατοικία στη συνοικία Σκάαρμπεκ των Βρυξελλών βρέθηκε ένας εκρηκτικός μηχανισμός που περιείχε καρφιά, διάφορες χημικές ουσίες και ένα λάβαρο του Ισλαμικού Κράτους.


Οι βελγικές αρχές ασφάλειας εκτιμούν ότι οι εκρήξεις στο μετρό που κόστισαν τη ζωή περίπου 20 ανθρώπων, είχαν προφανώς σχεδιαστεί και προετοιμαστεί πριν από τη σύλληψη του Αμπντεσλάμ, την περασμένη Παρασκευή. Δεν έχει επίσης, διευκρινιστεί αν ο Αμπντεσλάμ γνώριζε για τις επιθέσεις αυτές, ή αν αυτές έγιναν από το φόβο πιθανών συνεργών του, μήπως συλληφθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση