GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ενισχύονται οι μονάδες εσωτερικού ελέγχου στη Δημόσια Διοίκηση

Επαναδραστηριοποιούνται και ενισχύονται οι μονάδες εσωτερικού ελέγχου σε όλη την Δημόσια Διοίκηση όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία ...



Επαναδραστηριοποιούνται και ενισχύονται οι μονάδες εσωτερικού ελέγχου σε όλη την Δημόσια Διοίκηση όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Καταπολέμησης της Διαφθοράς.
Στόχος, των "Ράμπο" θα είναι η καταγραφή και η αξιολόγηση των παθογενειών των δημοσίων υπηρεσιών και φορέων για τον αποτελεσματικό έλεγχο νομιμότητας, αλλά και η αποφυγή στο μέλλον νέων κρουσμάτων διαφθοράς.
Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουΐκ κατά τη διάρκεια ημερίδας τόνισε ότι "ασυλία δεν υπάρχει για κανέναν", επισημαίνοντας τη διασύνδεση της πολιτικής και της διαφθοράς.
Παρέθεσε συγκεκριμένα παραδείγματα από το παρελθόν με "στικάκια ή λίστες που ξεχάστηκαν σε συρτάρια, αποφάσεις ανεξάρτητων αρχών που καθυστέρησαν να καθαρογραφούν, εκβιασμούς από τον χώρο των media όπου οι μηχανισμοί κάνουν τα στραβά μάτια, λαθρεμπόριο καυσίμων και καπνού".
Επιπλέον, ο κ.Κουΐκ αναφέρθηκε σε αυτούς που ήταν "νονοί σε αυτές τις περιπτώσεις, οι οποίοι ήταν οι χρηματοδότες του πολιτικού συστήματος".
Ο Γενικός Γραμματέας Καταπολέμησης της Διαφθοράς Γιώργος Βασιλειάδης επεσήμανε ότι δημιουργούνται οι δομές ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη για τα όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα και να κλείσουν οποιαδήποτε παράθυρα επανάληψης τέτοιων φαινομένων.
Απευθυνόμενος στους δημοσίους υπαλλήλους είπε "ούτε εσείς να είστε ποτέ επίορκοι ούτε στην επόμενη λίστα Μπόργιανς να είμαι εγώ".
Η νέα Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου τόνισε ότι οι μονάδες εσωτερικού ελέγχου αποτελούν ένα στοίχημα που πρέπει να τρέξει με ταχείς ρυθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση