GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στα “τάρταρα” η τηλεθέαση των φετινών Όσκαρ

Η τηλεθέαση της τελετής των 'Οσκαρ ήταν η χαμηλότερη των τελευταίων οκτώ ετών, παρά την αιχμηρότητα του Κρις Ροκ όσον αφορά το θέμα τ...


Η τηλεθέαση της τελετής των 'Οσκαρ ήταν η χαμηλότερη των τελευταίων οκτώ ετών, παρά την αιχμηρότητα του Κρις Ροκ όσον αφορά το θέμα της αντιπαράθεσης για την απουσία Αφροαμερικανών ηθοποιών από τον διαγωνισμό, και γενικότερα την περιορισμένη εκπροσώπησή τους στο Χόλιγουντ.

Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από το τηλεοπτικό δίκτυο ABC, η τελετή της Κυριακής στην οποία θριάμβευσαν το "Spotlight: Όλα στο Φως", ταινία εμπνευσμένη από τη μάχιμη δημοσιογραφική ομάδα Spotlight και η οδύσσεια της επιβίωσης "The Revenant", είχε 34,3 εκατομμύρια τηλεθεατές.

Πέρυσι, η τελετή απονομής, ένα από τα προγράμματα με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στις ΗΠΑ που κατά παράδοση αναμεταδίδεται από το ABC, θυγατρική της Disney, είχε 37,3 εκατομμύρια τηλεθεατές με οικοδεσπότη τον Νιλ Πάτρικ Χάρις.

Την Κυριακή, η βραδιά με οικοδεσπότη τον Αφροαμερικανό κωμικό Κρις Ροκ, ο οποίος είδε τον Λεονάρντο ΝτιΚάπριο και τη Μπρι Λάρσον να φεύγουν με τα χρυσά αγαλματίδια του καλύτερου Α΄ ανδρικού και Α΄ γυναικείου ρόλου, είχε τη χειρότερη τηλεθέαση από το 2008.

Μόνο 32 εκατομμύρια άνθρωποι κατά μέσο όρο παρακολούθησαν το 2008 τη βραδιά με παρουσιαστή τον Τζον Στιούαρτ και κατά τη διάρκεια της το φιλμ "Καμιά πατρίδα για τους Μελλοθάνατους" ανακηρύχθηκε ταινία της χρονιάς.

Αυτά τα 15 τελευταία χρόνια, η παρουσιάστρια Ελεν ντε Τζενέρις απέσπασε το ρεκόρ τηλεθέασης: 43,7 εκατομμύρια θεατές το 2014, χρονιά που σάρωσε η ταινία "Είκοσι χρόνια σκλάβος".

Την Κυριακή, ο Κρις Ροκ προσέγγισε κατά μέτωπο το θέμα της περιορισμένης εκπροσώπησης των μειονοτικών εθνοτήτων στα Όσκαρ, που χαρακτηρίστηκαν "βραβεία για λευκούς" φθάνοντας μέχρι να θέσει την ερώτηση ταμπού "Το Χόλιγουντ είναι ρατσιστικό;"

Ο ακτιβιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων Αλ Σάρπτον έγραψε σε σχόλιό του την επομένη ότι αυτή η τοποθέτηση ήταν εν μέρει η αιτία της πτώσης της τηλεθέασης την Κυριακή, χαρακτηρίζοντας το γεγονός "ενθαρρυντικό" για εκείνους που κάλεσαν το κοινό να κλείσει τους δέκτες του. Ο ίδιος θεωρεί ότι "το θέμα δεν είναι ποιοι ηθοποιοί λαμβάνουν τα βραβεία, αλλά ο σεβασμός προς τους θεατές που αγοράζουν εισιτήρια για τον κινηματογράφο. 'Οσοι κορόιδεψαν την ιδέα του μποϊκοτάζ, τώρα γελούν λιγότερο, κατέληξε.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Variety.com., τη βίβλο του κινηματογραφικού τομέα, η περιέργεια του κοινού για μία τελετή έντονης αντιπαράθεσης προσέλκυσε ωστόσο ορισμένους τηλεθεατές.

Η Los Angeles Times υπογραμμίζει, ωστόσο, ότι η τηλεθέαση τελετών με απονομές των βραβείων ακολουθούν γενικά πτωτική τάση τα τελευταία χρόνια.

Η εφημερίδα αυτή και το Variety εκτιμούν επίσης ότι η απουσία μιας ταινίας με μεγάλη επιτυχία μεταξύ αυτών που διαγωνίζονταν για το βραβείο καλύτερης ταινίας συνέβαλε στην πτώση της τηλεθέασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση