GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σκάναραν τον τάφο του Σαίξπηρ γιατί φοβούνται την κατάρα του

Εκτός από τους τάφους των Φαραώ, μεγάλη... κατάρα θα πέσει επί όποιου παραβιάσει τον τάφο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ. Έτσι, το βρετανικό κανάλ...


Εκτός από τους τάφους των Φαραώ, μεγάλη... κατάρα θα πέσει επί όποιου παραβιάσει τον τάφο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ. Έτσι, το βρετανικό κανάλι Channel 4, σε μια προσπάθεια να ανακαλύψει άγνωστα έργα του μεγάλου θεατρικού βάρδου σκάναρε με ακτίνες τον τάφο του ψάχνοντας τυχόν αντικείμενα που είχαν ενταφιαστεί μαζί με τη σορό του.
Όπως αναφέρει στην εφημερίδα Daily Telegraph ένας εκπρόσωπος της εκκλησίας της Αγίας Τριάδας στο Στράτφορντ-απόν-Έιβον της κεντρικής Αγγλίας όπου έχει ενταφιαστεί ο Σαίξπηρ (1564-1616), "τα αποτελέσματα των αναλύσεων θα αποκαλυφθούν σε ένα ντοκιμαντέρ του καναλιού που θα μεταδοθεί αργότερα, την άνοιξη". Το Channel 4 επιβεβαίωσε τις πληροφορίες αυτές, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις. Ένας θρύλος υποστηρίζει ότι είχαν ταφεί εκεί άγνωστα έργα του Σαίξπηρ.
Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 400 ετών από τον θάνατο του Σαίξπηρ.
Ο τάφος συντηρήθηκε το 2008, χωρίς να μεταφερθούν αλλού τα λείψανα για να μην πέσει στους συντηρητές η "κατάρα" που είναι γραμμένη στην ταφόπλακα:
"Φίλε μου, για την αγάπη του Ιησού, συγκρατήσου, μη σκάψεις τη σκόνη που είναι εδώ κλεισμένη. Ευλογημένος να είναι αυτός που θα λυπηθεί αυτές τις πέτρες. Και καταραμένος εκείνος που θα μετακινήσει τα κόκαλά μου".
Το Στράτφορντ-απόν-Έιβον προσελκύει τουρίστες απ' όλον τον κόσμο που έρχονται για να ανακαλύψουν τα μέρη όπου έζησε και δημιούργησε ο μεγάλος δραματουργός, το σπίτι όπου γεννήθηκε, τον τάφο του ή το σπίτι όπου μεγάλωσε η σύζυγός του, η Αν Χάθαγουεΐ.
Μεταξύ των εκδηλώσεων που θα γίνουν για την επέτειο των 400 ετών από τον θάνατό του περιλαμβάνεται και μια έκθεση, στο Λονδίνο, το Σαββατοκύριακο 23-24 Απριλίου, όπου θα παρουσιαστούν 37 ταινίες μικρού μήκους, μία για κάθε ένα από τα έργα του Σαίξπηρ. Το θέατρο Globe θα τιμήσει τον βάρδο ανεβάζοντας το ίδιο Σαββατοκύριακο τέσσερις παραστάσεις του Άμλετ.
Ο Σαίξπηρ πέθανε στις 23 Απριλίου 1616.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση