GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φάμελλος: Στόχος η ασφαλής μετακίνηση των προσφύγων στα κέντρα φιλοξενίας

«Τα σύνορα είναι κλειστά, η Ειδομένη δεν είναι προοπτική για κανέναν και μόνο τα κέντρα προσωρινής μετεγκατάστασης αποτελούν λύση» δήλωσε...


«Τα σύνορα είναι κλειστά, η Ειδομένη δεν είναι προοπτική για κανέναν και μόνο τα κέντρα προσωρινής μετεγκατάστασης αποτελούν λύση» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος επισκέφτηκε σήμερα την Ειδομένη και ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή.

«Για εμάς ο μοναδικός στόχος είναι πλέον η ασφαλής μετακίνηση των προσφύγων στα κέντρα φιλοξενίας, τα οποία με ταχύτατους ρυθμούς δημιουργούνται σε όλη την Ελλάδα» σημείωσε.

Πρόσθεσε ότι  «το πλάνο της κυβέρνησης είναι τις επόμενες δύο εβδομάδες να έχουμε 30.000 θέσεις και δουλεύουμε σε αυτή την κατεύθυνση. Καλωσορίζουμε και επικροτούμε τη χθεσινή μετακίνηση των προσφύγων προς τα κέντρα της Πιερίας και της Ημαθίας. Η διαδικασία αυτή θέλουμε, με τη μέγιστη δυνατή ηρεμία, σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και όλων των συνθηκών, να συνεχιστεί και σήμερα».

Εξήγησε επίσης «θα υπάρχει καθημερινή ενημέρωση από την Αστυνομική Διεύθυνση Κιλκίς για τις διαθέσιμες θέσεις και για τις συνθήκες, ώστε να γίνεται με σεβασμό προς τα ανθρώπινα δικαιώματα όλη αυτή η μετακίνηση».

«Εμείς έχουμε την υποχρέωση, στα κέντρα φιλοξενίας, τα οποία είναι ανοιχτά κέντρα, να φιλοξενούμε μόνο όσους είναι κάτω από την αιγίδα των συνθηκών που είναι για την προστασία των προσφύγων, άρα μόνο Σύρους, Ιρακινούς και Αφγανούς. Όμως, στην περίπτωση των Αφγανών υπάρχει μια διστακτικότητα εκ μέρους τους κι εμείς ήδη ενημερώσαμε το διυπουργικό ώστε να δοθούν περισσότερες πληροφορίες και τα απαραίτητα έγγραφα παραμονής ώστε να μην υπάρχει αυτή η αναστολή. Πρέπει να νιώσουν όλοι σιγουριά και εμπιστοσύνη» σημείωσε ο κ. Φάμελλος.

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις σε ορισμένες τοπικές κοινωνίες, εκτίμησε πως «οι όποιες αντιδράσεις υποχωρούν».Πρόσθεσε ότι «κάναμε ενημέρωση κατοίκων στα Λαγκαδίκια και σε άλλες περιοχές προηγούνται οι αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων της όλης διαδικασίας, άρα μπαίνει και η κανονικότητα σε μία σειρά. Εμείς μπορούμε να τα καταφέρουμε. Το ζήτημα είναι η Ευρώπη, η Τουρκία, να είναι συνεπείς προς τις δεσμεύσεις τους. Η Ελλάδα θα είναι με το παραπάνω».

Ο κ. Φάμελλος χαρακτήρισε επίσης πολύ θετική εξέλιξη στην Ευρώπη την πρόταση του πρωθυπουργού του κρατιδίου της Θουριγγίας, στη Γερμανία, για φιλοξενία 1.000-2.000 προσφύγων από την Ειδομένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση