GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σύνοδος Κορυφής: Τι προσφέρει μια συμφωνία "ένας βγαίνει, ένας μπαίνει"...

Για μια συμφωνία "ένας βγαίνει, ένας μπαίνει" για το κρίσιμο προσφυγικό ζήτημα ανάμεσα στην Ε.Ε. και την Τουρκία, στο περίγρα...


Για μια συμφωνία "ένας βγαίνει, ένας μπαίνει" για το κρίσιμο προσφυγικό ζήτημα ανάμεσα στην Ε.Ε. και την Τουρκία, στο περίγραμμα της οποίας κατέληξε η χθεσινή μαραθώνια σύνοδος κορυφής στις Βρυξέλλες, κάνει λόγο η βρετανική εφημερίδα Guardian.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι ευρωπαίοι ηγέτες ανέφεραν νωρίς το πρωί της Τρίτης πως έχουν καταλήξει στο περίγραμμα μιας πιθανής συμφωνίας με την Άγκυρα για την επιστροφή χιλιάδων προσφύγων στην Τουρκία, δηλώνοντας παράλληλα αισιόδοξοι για μια πλήρη συμφωνία στη σύνοδο της επόμενης εβδομάδας.
Ο τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου υπογράμμισε την πρόταση να γίνεται δεκτός στην Ευρώπη ένας σύρος πρόσφυγας για κάθε σύρο που επιστρέφεται στην Τουρκία από τα ελληνικά νησιά, σημειώνει η Guardian.
Έπειτα από 12 ώρες συνομιλιών στις Βρυξέλλες, η γερμανίδα καγκελάριος εκτίμησε ότι η "ένας βγαίνει, ένας μπαίνει" πρόταση θα μπορούσε να αποτρέψει τους πρόσφυγες να κάνουν το επικίνδυνο ταξίδι για την Ελλάδα, διευκρινίζοντας πως η Ευρώπη χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να καταλήξει.
Οι ηγέτες της Ε.Ε. θα επιχειρήσουν να κλείσουν τη συμφωνία με την Τουρκία σε νέα σύνοδο κορυφής στις 17-18 Μαρτίου.
Πάντως οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους για μια τέτοια συμφωνία, τονίζοντας πως η επιστροφή των αιτούντων άσυλο από την Ελλάδα στην Τουρκία θα ήταν παράνομη. Την ίδια ώρα όμως η Ευρώπη θέλει απελπισμένα να περιορίσει τις ροές μεταναστών και προσφύγων, αναφέρει το δημοσίευμα.

1 σχόλιο

  1. *Ποιος ο ρόλος του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και μάλιστα στα σύνορα Ελλάδας Τουρκίας?

    ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥΡΓΚΟΥΤ ΟΖΑΛ (πρώην Πρωθυπουργός της Τουρκίας):
    *********************************************
    Η άρνηση της Ευρώπης να δεχθεί την είσοδο της Τουρκίας στην Ε.Ε έχει δημιουργήσει ΑΜΕΤΡΗΤΑ προβλήματα στους Τούρκους πολιτικούς. Σε μια συζήτηση ο τότε πρόεδρος Οζάλ και προκειμένου να απαντήσει σε στρατιωτικές πηγές, ότι οι Έλληνες στρατιωτικοί, δεν φοβόμαστε τους Τούρκους , απάντησε με νόημα:
    ***«Δεν χρειάζεται να κάνουμε πόλεμο με τους Έλληνες. Αρνήθηκαν να μπούμε στην Ευρώπη. Κάθε μέτρο έχει και αντίμετρο.
    Αν μπορούν ας μας… σταματήσουν !

    **Αρκεί να τους στείλουμε μερικά εκατομμύρια μουσουλμάνους από την από εδώ μεριά και να τελειώνουμε πια με αυτούς»
    ——————————————————————————-
    2008: Συνελήφθησαν στην Ελλάδα 146.337 μουσουλμάνοι λαθρομετανάστες.
    Αν συνεχιστεί η είσοδος με τέτοιον ρυθμό, στην Ελλάδα το 2018 θα έχουμε 5.000.000 μουσουλμάνους λαθρομετανάστες.
    Τόσα πολεμικά καράβια του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο ποιον θα ‘’κυνηγήσουν(?). Τους μετανάστες που ΣΤΕΛΝΕΙ η Τουρκία?
    ΕΜΕΙΣ!!! Γιατί μπαίνουμε στη μέση σε μια ΚΑΘΑΡΑ Ευρωπαϊκή αντιπαράθεση μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας?
    *Από ποιον(?) κινδυνεύει η Ελλάδα και ‘’έσπευσε’’ το Νάτο να μας ..σώσει?
    *Από τους μετανάστες που ‘’στέλνει’’ η Τουρκία ? Διαβάσατε τι έλεγε ο τούρκος πρωθυπουργός Οζάλ πρίν μερικά χρόνια.

    *Οι μετανάστες λοιπόν, είναι το ‘’όπλο’’ που χρησιμοποίησαν Ευρωπαίοι με την ‘’συνέταιρο’’ Τουρκία, προκειμένου να ΕΚΧΩΡΗΣΕΙ ο Τσίπρας την εθνική μας κυριαρχία αναίμακτα και χωρίς ΚΑΝΕΝΑΣ Έλληνας να προφθάσει να το αντιληφθεί και να αντιδράσει?
    ΠΩΣ(?) και ποιοι διευκολύνουν τους μετανάστες, από την Τουρκία, χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, να ‘’γεμίσουν’’ το Αιγαίο και να παρουσιάζεται η Ελλάδα , ως χώρα αδύναμη και ανίκανη να αυτοπροστατευθεί και ταυτόχρονα να προστατέψει ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ της ΕΕ ?
    ΠΩΣ(?) και ποια κυβέρνηση θα εκχωρούσε την εθνική μας κυριαρχία με οποιαδήποτε ‘’αληθοφανή’’ δικαιολογία χωρίς να ΚΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ? Ποιος πρωθυπουργός θα διέπραττε την ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ αν δεν ήταν δοτός και σε διατεταγμένη υπηρεσία να παίξει πλήρως τα παιχνίδι των ‘’γερακιών’’ της ΕΕ?
    *ΝΑΤΟ στο Αιγαίο ως ‘’χωροφύλαξ’’ με ..συνέταιρο την Τουρκία ως ‘’αστυφύλαξ’’ συντελέστηκε ‘’De facto’’ η παραχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας, αφού πλέον ‘’αμαχητί’’ ο Τσίπρας της νέας προδομένης αριστεράς, ξεπούλησε τα πάντα στα νέα αφεντικά του , για να τον διατηρήσουν με ‘’φορμόλη’’ για λίγο ακόμη στην εξουσία
    Ίσως τώρα εξηγείται ό ‘’ερωτας’’ του Καραμανλή για τον Τσίπρα.
    Ταυτοπροδοσία των δύο ..άεργων ?
    ΝΒ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση