GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνεργασία ΓΣΕΕ με Συνήγορο του Πολίτη για τις ευάλωτες ομάδες

Η ΓΣΕΕ προχωράει σε συνεργασία με τον Συνήγορο του Πολίτη σε μια προσπάθεια προώθησης του Οδηγού της ανεξάρτητης αρχής για τα δικαιώματ...


Η ΓΣΕΕ προχωράει σε συνεργασία με τον Συνήγορο του Πολίτη σε μια προσπάθεια προώθησης του Οδηγού της ανεξάρτητης αρχής για τα δικαιώματα και τις παροχές προς τις ευάλωτες ομάδες.
Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η Συνομοσπονδία, αποφάσισε να συμβάλει στην προώθηση της συγκεκριμένης δράσης του Συνήγορου του Πολίτη με στόχο την ενημέρωση εκείνων των κοινωνικών ομάδων που πλήττονται ιδιαίτερα από την οικονομική κρίση, ως προς τα δικαιώματα που έχουν και τις παροχές που δικαιούνται.
Σημειώνεται επίσης, ότι η κατάρτιση του Οδηγού αυτού, παράλληλα με τη δημιουργία εξειδικευμένου ιστοχώρου διαρκώς επικαιροποιούμενου, ήταν αποτέλεσμα αξιολόγησης από την ανεξάρτητη αρχή του Συνηγόρου του Πολίτη, ότι το πλήθος των αναφορών που έχει διερευνήσει και συνεχίζει να διερευνά καταδεικνύει και το έλλειμμα γνώσης από τα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες των ειδικών ρυθμίσεων που τις αφορούν ή των φορέων στους οποίους πρέπει να απευθυνθούν προκειμένου να ωφεληθούν από τις σχετικές παροχές. Επιπλέον, ότι το έντονο συναίσθημα ανασφάλειας που διέπει την ελληνική κοινωνία και η δυσκολία του κράτους να ανταποκριθεί σε υποχρεώσεις του συνθέτουν ένα εξαιρετικά δύσκολο και απαιτητικό πλαίσιο.
Στο πλαίσιο αυτό, η Συνομοσπονδία συμμερίζεται πλήρως τις διαπιστώσεις του Συνηγόρου του Πολίτη και θα συμβάλει τόσο η ίδια, όσο και μέσω της προώθησης του Οδηγού στις 154 δευτεροβάθμιες οργανώσεις μέλη της (Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα) καθώς και μέσω αυτών στις πρωτοβάθμιες οργανώσεις μέλη τους σε όλη την ελληνική επικράτεια, στην προσπάθεια πρόσβασης στην πληροφόρηση τόσο των ατόμων που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες, όσο και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου, ώστε να μπορέσει να επιτευχθεί η συλλογική και ατομική προώθηση της ενημέρωσης προς τις ευάλωτες ομάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση