GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τρόμος στις Βρυξέλλες: Επιθέσεις στο αεροδρόμιο και στο Μετρό

Σε κατάσταση μέγιστου συναγερμού το Βέλγιο, μετά από μπαράζ εκρήξεων στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών και σε σταθμούς του Μετρό. Επιβεβαιωμ...


Σε κατάσταση μέγιστου συναγερμού το Βέλγιο, μετά από μπαράζ εκρήξεων στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών και σε σταθμούς του Μετρό. Επιβεβαιωμένες είναι δύο εκρήξεις στο αεροδρόμιο (μία στην αίθουσα αναχωρήσεων και μία εντός των αεροδιαδρόμων) και τρεις εκρήξεις στο Μετρό στο Μάελμπεκ. Το βελγικό δημόσιο δίκτυο VRT μεταδίδει σχετικά με τις εκρήξεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών ότι επρόκειτο για επίθεση αυτοκτονίας.
Πυκνός καπνός ήταν ορατός από το αεροδρόμιο των Βρυξελλών, στο Βέλγιο, όπου σημειώθηκαν δύο εκρήξεις στο χώρο των αναχωρήσεων. Υπήρξαν πάντως πυροβολισμοί, ενώ ακούστηκε κάποιος να φωνάζει στα αραβικά πριν από τις δύο εκρήξεις , μεταδίδει το βελγικό πρακτορείο ειδήσεων Belga.
Σύμφωνα με τα βελγικά μέσα ενημέρωσης οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για 13 νεκρούς και πάνω από 35 τραυματίες...
Η ισχυρότερη έκρηξη σημειώθηκαν στο χώρο των αναχωρήσεων της American Airlines. Το αεροδρόμιο έχει κλείσει και εκκενώνεται, δεν εκτελούνται πτήσεις ενώ και η σιδηροδρομική σύνδεσή του έχει διακοπεί.
Οι ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν τέσσερις ημέρες μετά τη σύλληψη, στις Βρυξέλλες, του Σαλά Αμπντεσλάμ, βασικού υπόπτου για το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι το Νοέμβριο, υπενθυμίζει το BBC.

Πολύνεκρη η επίθεση και στο Μετρό 

Κλείνουν όλοι οι σταθμοί του μετρό στις Βρυξέλλες, ανακοίνωσε η αρχή μεταφορών της βελγικής πρωτεύουσας.
Λίγο νωρίτερα το δίκτυο RTBF είχε μεταδώσει ότι σημειώθηκε έκρηξη και στον σταθμό του μετρό στο Μάελμπεκ στις Βρυξέλλες, ο οποίος βρίσκεται κοντά στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη βελγική πρωτεύουσα.
Επίσης η εταιρεία διαχείρισης του μετρό STIB ανακοίνωσε στο Twitter και αυτή ότι κλείνει το μετρό στην πρωτεύουσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση