GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γαλλία: Ερευνάται συλληφθείς που φέρεται να σχεδίαζε επίθεση στο Παρίσι

Γάλλος δικαστής έθεσε υπό επίσημη δικαστική έρευνα τον Γάλλο που συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα με την υποψία ότι σχεδίαζε μια επικεί...


Γάλλος δικαστής έθεσε υπό επίσημη δικαστική έρευνα τον Γάλλο που συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα με την υποψία ότι σχεδίαζε μια επικείμενη, «εξαιρετικά βίαιη» τρομοκρατική επίθεση, γνωστοποίησε ο εισαγγελέας του Παρισιού.
Ο Φρανσουά Μολέν δήλωσε ότι μια «άνευ προηγουμένου» ποσότητα όπλων, μεταξύ αυτών 5 αυτόματα τουφέκια και περίστροφα, όπως επίσης οι χημικές ουσίες κι οι εκρηκτικές ύλες που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή μιας βόμβας, εντοπίστηκαν στο διαμέρισμα του Ρεντά Κρικέτ.
Η αστυνομία επίσης ανακάλυψε στο διαμέρισμά του 5 πλαστά διαβατήρια, καινούργια κινητά και δύο υπολογιστές που περιείχαν πληροφορίες σχετικά με την κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών και τζιχαντιστικές οργανώσεις.
«Τα πάντα δείχνουν ότι η ανακάλυψη αυτή της κρυψώνας απέτρεψε μια εξαιρετικά βίαιη ενέργεια από ένα τρομοκρατικό δίκτυο» τόνισε ο Μολέν σε μια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σπεύδοντας να προσθέσει ότι οι αρχές δεν έχουν εντοπίσει «κανέναν συγκεκριμένο στόχο».
Ο 32χρονος, ο οποίος καταδικάστηκε ερήμην σε κάθειρξη 10 ετών από ένα βελγικό δικαστήριο τον περασμένο Ιούλιο καθώς κρίθηκε ένοχος για στρατολόγηση ισλαμιστών μαχητών για τη Συρία, υποστήριξε στους Γάλλους ανακριτές ότι δεν είναι τρομοκράτης και δεν έδωσε παρά ελάχιστες πληροφορίες για τη δράση του, σύμφωνα με τον εισαγγελέα.
Ο Κρικέτ φέρεται να μετέβη στη Συρία στα τέλη του 2014 και στις αρχές του 2015 μαζί με έναν άλλο άνδρα, τον Ανίς Μπαχρί, που συνελήφθη στο Ρότερνταμ την 27η Μαρτίου έπειτα από αίτημα της γαλλικής αστυνομίας και αναμένεται να απελαθεί στη Γαλλία.
Σύμφωνα με τον Γάλλο αξιωματούχο, οι γαλλικές αρχές συνεργάζονται επίσης με τους Βέλγους εταίρους τους στις έρευνες με επίκεντρο άλλα δύο πρόσωπα που συνδέονται με τον Κρικέτ, τον Αμπντερχαμάν Α. και τον Ραμπάτ Μ.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση