GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λαβρόφ και Κέρι για την ειρήνη στη Συρία

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και ο ομόλογός του των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κέρι, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν χθε...


Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και ο ομόλογός του των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κέρι, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν χθες βράδυ, απηύθυναν έκκληση για την έναρξη, το ταχύτερο δυνατό, του επόμενου γύρου των ειρηνευτικών συνομιλιών για τη Συρία, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
Οι συνομιλίες, που διεξάγονται υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, επρόκειτο αρχικά να ξεκινήσουν στις 7 Μαρτίου στη Γενεύη, αλλά αναβλήθηκαν έως τις 9 Μαρτίου, για «επιμελητειακούς και τεχνικούς λόγους και για να δοθεί χρόνος για καλύτερη εφαρμογή της εκεχειρίας», ανέφερε ο ΟΗΕ.
«Οι δύο πλευρές έκαναν έκκληση να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις το ταχύτερο δυνατό... ανάμεσα στη συριακή κυβέρνηση και σε όλο το φάσμα της αντιπολίτευσης, στη διάρκεια των οποίων οι ίδιοι οι Σύροι θα καθορίσουν το μέλλον της χώρας τους», ανέφερε στην ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
Οι Κέρι και Λαβρόφ επαναβεβαίωσαν επίσης την ανάγκη για αμοιβαία συνεργασία προκειμένου να διασφαλιστεί ο τερματισμός των εχθροπραξιών στη Συρία, ανέφερε το ρωσικό ΥΠΕΞ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση