GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι Πόντιοι της Νέας Υόρκης τίμησαν τον Ιβάν Σαββίδη

Με μια εκδήλωση στην οποία κυριάρχησαν οι παραδοσιακές φορεσιές και ο ήχος της λύρας, ο Σύλλογος Ποντίων Νέας Υόρκης “Κομνηνοί”, τίμησε...


Με μια εκδήλωση στην οποία κυριάρχησαν οι παραδοσιακές φορεσιές και ο ήχος της λύρας, ο Σύλλογος Ποντίων Νέας Υόρκης “Κομνηνοί”, τίμησε τον επιχειρηματία, μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ και πρώην συντονιστή του ΣΑΕ (περιφέρεια χωρών πρώην ΕΣΣΔ) Ιβάν Σαββίδη, για την προσφορά του στον ποντιακό ελληνισμό, τους απόδημους και την Ελλάδα.
Όπως γράφει η ομογενειακή εφημερίδα Greek News, ήταν μία από τις λαμπρότερες εκδηλώσεις του ελληνισμού της Νέας Υόρκης και ήταν το αποκορύφωμα της Παγκόσμιας Συνάντησης Ποντιακής Νεολαίας και των συναντήσεων του κ. Σαββίδη με παράγοντες και φορείς της ελληνοαμερικανικής κοινότητας.
Συγκινημένος από τη θερμότατη υποδοχή που του έγινε από τους Πόντιους κι όλους τους ομογενείς της μητροπολιτικής περιοχής Νέας Υόρκης, ο Ιβάν Σαββίδης αναρωτήθηκε «πόσο μεγάλος είναι ο ποντιακός ελληνισμός στη Νέα Υόρκη».
Ο Ιβάν Σαββίδης δήλωσε υπερήφανος γιατί γεννήθηκε μέσα στην ποντιακή οικογένεια και τόνισε ότι βλέποντας τον ποντιακό ελληνισμό της Νέας Υόρκης κατάλαβε, πως «πρέπει να θέσουμε υψηλούς στόχους»;
«Όλοι οι στόχοι είναι στις δυνάμεις μας. Πρέπει να αναλάβουμε τα μεγάλα και σημαντικά προβλήματα του ποντιακού ελληνισμού και είμαι απόλυτα πεπεισμένος πως αν μαζέψουμε τις δυνάμεις μας και ενωθούμε, θα είμαστε η πιο ισχυρή δύναμη στην ελληνική Διασπορά», τόνισε.
Ο Ιβάν Σαββίδης μετέφερε επίσης τις θερμές ευχές των Ελλήνων της Ρωσίας και της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και υπογράμμισε πως αν ενώσουμε τις δυνάμεις, μας, θα μπορέσουμε να πετύχουμε την αναγνώριση της Γενοκτονίας του ποντιακού λαού.
Τιμητική διάκριση της πολιτείας της Νέας Υόρκης επέδωσαν στον κ. Σαββίδη ο γερουσιαστής Μιχάλης Γιάνναρης κι η βουλευτής Αραβέλλα Σιμωτά, ενώ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, Πέτρος Γαλάτουλας, του δώρισε έναν πίνακα της εθνικής παρέλασης. Παρευρέθηκε επίσης ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Κωνσταντινίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση