GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δήμος στην Κρήτη: Δεν δεχόμαστε πρόσφυγες γιατί έχουμε χρεοκοπήσει!

«Δεν δεχόμαστε πρόσφυγες» ανακοίνωσε ο δήμος Γόρτυνας στην Κρήτη, επικαλούμενος μεγάλα οικονομικά προβλήματα. Πριν από 2 μήνες, ο δήμος...


«Δεν δεχόμαστε πρόσφυγες» ανακοίνωσε ο δήμος Γόρτυνας στην Κρήτη, επικαλούμενος μεγάλα οικονομικά προβλήματα. Πριν από 2 μήνες, ο δήμος είχε κηρύξει στάση πληρωμών και χρεοκοπία.
Τονίζεται ότι η ανακοίνωση αυτή έγινε από τις δημοτικές αρχές χωρίς να έχει κατατεθεί κάποιο αίτημα από την κυβέρνηση προς το δήμο να υποδεχτεί πρόσφυγες για φιλοξενία.
Συγκεκριμένα, όπως γράφει το  emessara.gr, σύμφωνα με την τελική εισήγηση της διοίκησης του δήμου, που δημοσιοποίησε η αντιδήμαρχος, Βαρβάρα Ανωγειανάκη «η πατρίδα μας, αν και λαβωμένη, δίνει μαθήματα ανθρωπιάς σε όλο τον κόσμο. Σ΄ αυτά τα μαθήματα ο Δήμος Γόρτυνας, παρά τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει, δηλώνει «παρών» και θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για ανθρωπιστική βοήθεια. Όμως, αφού αφουγκραστήκαμε τη γνώμη των Δημοτών μας και  με δεδομένα τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας και την έλλειψη υποδομών, δηλώνουμε μετά λύπης ότι εάν μας ζητηθεί η φιλοξενία προσφύγων, θα είμαστε αρνητικοί».
Να σημειωθεί ότι αρχικά ο δήμαρχος Νίκος Σχοιναράκης  ζητούσε να μη ληφθεί σχετική απόφαση ώστε να προηγηθεί συνάντηση  αντιπροσωπείας του δήμου με τον υπουργό Εσωτερικών, ωστόσο μετά από πίεση δημοτών που ήταν παρόντες αλλά και της αντιπολίτευσης, κατέληξε στην παραπάνω πρόταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση