GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ρεσιτάλ Φιλιππίδη στον «Εμποράκο»

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ Του Βασίλη Μπουζιώτη Ο Πέτρος Φιλιππίδης που αναμφισβήτητα είναι από τους πιο χαρισματικούς  ηθοποιούς της γενιά...


ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ
Του Βασίλη Μπουζιώτη
Ο Πέτρος Φιλιππίδης που αναμφισβήτητα είναι από τους πιο χαρισματικούς  ηθοποιούς της γενιάς του, πετυχαίνει μια από τις άρτιες και συναρπαστικές ερμηνείες της γόνιμης καριέρας του στον Θάνατο του εμποράκου.
Λίγο μετά από την σαρωτική «νίκη»του στο «Δάφνες και πικροδάφνες»που ανέβασε στο «Μουσούρη»του,ανεβάζει ακόμα πιο ψηλά τον πήχη με το «κέντημά» του στο έργο του Μίλλερ.
Με πολύτιμο αρωγό του τον έμπειρο σκηνοθέτη Σταμάτη Φασουλή, επιτυγχάνει έναν υποκριτικό «άθλο» παίζοντας τον Ουίλλυ Λόμαν, ένανέμπορο που έχει δουλέψει σκληρά και με αξιοπρέπεια μια ολόκληρη ζωή για να συντηρήσει την οικογένειά του και βρίσκεται αντιμέτωπος με το σοκ της απόλυσης, αφού η αποδοτικότητά του έχει μειωθεί και το σύστημα τον θεωρεί περιττό κι ασύμφορο…
ΣΠΟΥΔΑΙΑ η ερμηνεία του μια και φωτίζει όλες τις πτυχές του ήρωα:την αγωνία του, τον εγκλωβισμό του,τα όνειρά του, τις επιθυμίες του,τα τραύματά του, τους φόβους του, την αγάπη του,την καταρράκωσή του και την διάψευσή του,την απόγνωσή του.
Έχει κύρος, έχει ακρίβεια,έχει σπάνια εσωτερικότητα και αμεσότητα!Κι όταν, προς το τέλος ο ήρωας που παίζει παίρνει την μεγάλη απόφασή του, έχει κανείς την αίσθηση ότι «είναι» αυτός και δεν τον καμώνεται,δεν τον ερμηνεύει…
ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΗ είναι στο πλευρό του η Πέγκυ Σταθακοπούλου. Στην Λόντα Λόμαν, την σύζυγο του Εμποράκου, κέντρισε και κέρδισε το κοινό με την έξοχη ερμηνεία της που έσταζε αλήθεια.
Καθοδηγημένη από τον Φασουλή και με συμπαίκτη τον Φιλιππίδη, ανεβάζει level και καθηλώνει το κοινό με τον τρόπο που «ντύνεται»την ηρωίδα που στέκεται με ψυχή στο πλάι του συζύγου της Υπέροχη στις «εκρήξεις» της στις σκηνές με τους γιους της, έξοχη στην υπέροχη σκηνή του κρεβατιού που του τραγουδά έχοντάς τον στην αγκαλιά της.
Ένα μεγάλο εύγε της αξίζει!
Μαζί τους φτιάχνει μια λεπτοδουλειά πολλών καρατίων ο Αλέξανδρος Λογοθέτης. Καίριοι είναι ο Χάρης Τζωρτζάκης και ο Δημήτρης Κίτσος, ευθύβολη η Νεκταρία Γιαννουδάκη, εύστοχος ο Γιάννης Τσορτέκης ΣΠΕΥΣΑΤΕ στο Εθνικό Θέατρο για να δείτε μια εξαιρετικής αισθητικής παράσταση με τον Πέτρο Φιλιππίδη σε ρεσιτάλ ερμηνείας!



Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση