GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αλλάζει - πάλι – η φορολογία στα ΙΧ

Ομάδα εργασίας με σκοπό την υποβολή προτάσεων για νομοθετικές ρυθμίσεις σχετικά με την τροποποίηση και τον εξορθολογισμό της φορολογί...


Ομάδα εργασίας με σκοπό την υποβολή προτάσεων για νομοθετικές ρυθμίσεις σχετικά με την τροποποίηση και τον εξορθολογισμό της φορολογίας οχημάτων και των τελών κυκλοφορίας συστήνεται στο υπουργείο Οικονομικών με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Η ομάδα εργασίας θα ολοκληρώσει το έργο της έως την 29-4-2016 οπότε και θα παραδώσει το πόρισμά της με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις.

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι η αλλαγή στο καθεστώς που διέπει τα τέλη κυκλοφορίας των οχημάτων με υπολογισμό την εμπορική τους αξίας και όχι τον κυβισμό. Δηλαδή, πιθανότατα, οι φόροι και τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων θα προσδιορίζονται από την αξία του αυτοκινήτου και όχι τα κυβικά εκατοστά της μηχανής. 

Επίσης, εξετάζεται και αύξηση στο τέλος ταξινόμησης, όπως έχει συζητηθεί με τους θεσμούς. Σε κάθε περίπτωση, οι νέες αλλαγές θα ισχύσουν απ' το 2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση