GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η νυφική φωτογραφία της Μαρίνας με τον αεροπειρατή και ο γάμος - κόλαση

Γνωρίστηκαν τυχαία στη Λάρνακα το 1983 και η γνωριμία εξελίχθηκε σε έρωτα που κατέληξε σε γάμο από τον οποίο απέκτησαν τρία παιδιά. Τα ...


Γνωρίστηκαν τυχαία στη Λάρνακα το 1983 και η γνωριμία εξελίχθηκε σε έρωτα που κατέληξε σε γάμο από τον οποίο απέκτησαν τρία παιδιά. Τα επόμενα επτά χρόνια ήταν ο χειρότερος εφιάλτης στη ζωή της Μαρίνας Παράσχου και των τριών παιδιών της.
Το 1983 ο Σαΐφ αλ Ντιν Μουσταφά ήταν 26 ετών και η Μαρίνα 18. Παντρεύτηκαν δύο χρόνια μετά τη γνωριμία τους, κάπου το 1985. Ήταν μια μαύρη πενταετία για τη Μαρίνα, που δηλώνει ότι με τον χωρισμό τους, λυτρώθηκε και αυτή και τα παιδιά της.
Γάμος - κόλαση
Σε αυτό τον γάμο, ο Σαΐφ δεν δούλεψε ποτέ και δεν πρόσφερε έστω και μια λίρα στην οικογένειά του. Διέμεναν όλο αυτό το διάστημα στο σπίτι των γονιών της στην Ορόκλινη και τους συντηρούσε ο πατέρας της.

Το ότι δεν δούλευε ο Σαΐφ, όμως, δεν ήταν το μεγαλύτερό του πρόβλημα. Έκανε χρήση ναρκωτικών και όταν δεν υπήρχαν χρήματα για τη δόση του ξεσπούσε βίαια εναντίον των παιδιών, της γυναίκας του, όλων όσοι ζούσαν στο πατρικό της σπίτι.

Έχοντας εκπαίδευση σε πολεμικές τέχνες και υπό το στερητικό σύνδρομο που του προκαλούσε η έλλειψη της δόσης του, αυτές οι βίαιες επιθέσεις, όπως τις περιέγραψε η Μαρίνα, προκαλούσαν φρίκη. Τυφλωμένος από τα πάθη του, επιχειρούσε συχνά να σκοτώσει ακόμα και τα παιδιά του με τον πιο στυγνό τρόπο και όχι απλώς να βιαιοπραγήσει σε βάρος τους.
"Δεν ξέρω πώς πρέπει να αισθάνονται κάποιοι, αν ήξεραν πως το επταετές πέρασμα αυτού του ανθρώπου από την οικογένειά μου, ήταν μια μαύρη περίοδος. Γεμάτη απειλές, ξύλο, βάσανα και τρόμο. Από έναν άνθρωπο που ήξερε να παράγει τον τρόμο και να σπέρνει μέσω αυτού τη δυστυχία στους γύρω του, αδιαφορώντας και γι’ αυτήν ακόμη τη ζωή και των παιδιών του και των δικών του ανθρώπων. Ήταν ένας ανισόρροπος, τρομακτικός άνθρωπος″ εξομολογείται στο Φιλελεύθερο Κύπρου η γυναίκα.
Περίπου ένα χρόνο μετά τη γέννηση των δίδυμων θυγατέρων του, το ζεύγος χώρισε.
Από το 1990, που ο Σαΐφ εγκατέλειψε οριστικά τα παιδιά και τη γυναίκα του (πήραν διαζύγιο λίγους μήνες μετά), υπήρξε μεταξύ τους μόνο μια τηλεφωνική επικοινωνία. Ήταν τόσο σκληρή για τη Μαρίνα που δεν την ξέχασε ποτέ. Πριν μερικά χρόνια, σε δυστύχημα στη Λάρνακα, σκοτώθηκε ένα από τα παιδιά που απέκτησαν μαζί, η κόρη τους. Θεώρησε σωστό να τον πάρει τηλέφωνο και να του το πει. «Και εμένα τι με νοιάζει, δεν πειράζει που σκοτώθηκε», της απάντησε ξερά εκείνος.

Η Μαρίνα έκλεισε δακρυσμένη το τηλέφωνο και από τότε δεν υπήρξε ποτέ άλλη επικοινωνία μαζί του. Μέχρι που το πρωί της περασμένης Τρίτης, ο Σαΐφ αλ Ντιν Μουσταφά έφτασε ως αεροπειρατής στο νησί μας και όλοι έμαθαν για τη «Μαρίνα της Ορόκλινης», την πρώην σύζυγό του, που «για χάρη της έκανε την αεροπειρατεία, ζητώντας να τη δει».

«Ήταν πρωί της Τρίτης όταν με πήραν τηλέφωνο από την Αστυνομία, μου ανέφεραν κάτι για την αεροπειρατεία και τον Μουσταφά και μου είπαν ότι σε λίγο θα με παραλάμβανε ένα περιπολικό, να με μεταφέρει στο αεροδρόμιο», αναφέρει.

«Είπαν ότι με πήραν εκεί για να μιλήσω με τον Σαΐφ, επειδή το ζητούσε στην επιστολή του, αλλά αυτό είναι ψέμα», πρόσθεσε. «Με πήραν εκεί για να επιβεβαιώσω, ακούγοντάς τον να μιλά από τον ασύρματο, ότι ήταν αυτού η φωνή που ακουγόταν», εξηγεί.
Άνθρωπος με σκοτεινό παρελθόν
Παρορμητικός με εξάρσεις θυμού, εθισμένος σε ουσίες και με διαταραγμένη συμπεριφορά και προσωπικότητα. Παρόλο που έζησε μαζί του επτά χρόνια, στο τέλος ούτε και η Μαρίνα Παράσχου δεν έφτασε ίσως στο έπακρον της γνώσης ως προς το σκοτεινό παρελθόν του πρώην συζύγου της.
Υποστήριζε ο ίδιος αλλά και η συμπεριφορά του το μαρτυρούσε ότι ήταν φανατικός υποστηρικτής του Γιασέρ Αραφάτ και της οργάνωσής του PLO. Για τον λόγο αυτό είχε εκτίσει σε κάποια περίοδο της ζωής του τετραετή φυλάκιση στη Συρία, η οποία σε κάποιο στάδιο ήταν αντίπαλος για το PLO. Καυχόταν ακόμη ότι έλαβε μέρος στη δολοφονία τριών Ισραηλινών στρατιωτών, ενώ σε κάποια δράση του είχε δεχθεί σφαίρα στον θώρακά του, τα σημάδια της οποίας επεδείκνυε. Υποστήριζε, ακόμα, πως διετέλεσε αξιωματικός του αιγυπτιακού στρατού.
Ο Σαΐφ αλ Ντιν Μουσταφά φέρει επίσης στο σώμα του διάφορα τατουάζ-σύμβολα, που φαίνεται να σχετίζονται με το σκοτεινό παρελθόν του. «Ήμουνα σίγουρη από τα τατουάζ, κάποια αντικείμενα και ένα για το οποίο δεν θέλω να πω δημόσια τι ήταν, πως αυτός ο άνθρωπος είχε σχέση με σκοτεινά πράγματα», ανέφερε χαρακτηριστικά η Μαρίνα Παράσχου, στις δηλώσεις της στον «Φ».

Τόνισε ακόμη ότι ισχυρή πεποίθησή της, από τη ζωή που πέρασε με τον Σαΐφ αλ Ντιν Μουσταφά, είναι πως «πρόκειται για ένα πολύ επικίνδυνο άτομο», επεξηγώντας ότι εννοεί με τον όρο την εξτρεμιστική δράση του 59χρονου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση