GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η προειδοποίηση του Τσίπρα προς τον Νταβούτογλου

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης «Αν δεν υπάρξουν αποτελέσματα στις Βρυξέλλες δεν μπορώ να έρθω την Τρίτη στη Σμύρνη», φέρεται να είπε ο Αλέξης ...


Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

«Αν δεν υπάρξουν αποτελέσματα στις Βρυξέλλες δεν μπορώ να έρθω την Τρίτη στη Σμύρνη», φέρεται να είπε ο Αλέξης Τσίπρας στον Αχμέτ Νταβούτογλου στη χθεσινή επικοινωνία τους, που πραγματοποιήθηκε στις 11 το βράδυ! «Πρέπει να σταματήσουν οι προσφυγικές ροές», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Ελληνας πρωθυπουργός.

«Θα υπάρξουν αποτελέσματα στις Βρυξέλλες», ήταν η διαβεβαίωση του Αχμέτ Νταβούτογλου που υπήρξε καθησυχαστικός απέναντι στον Ελληνα πρωθυπουργό για τις κινήσεις της χώρας του στο προσφυγικό το επόμενο χρονικό διάστημα.

Κατόπιν τούτου οριστικοποιήθηκε το ελληνοτουρκικό συμβούλιο κορυφής που θα γίνει, αυτή τη φορά στη Σμύρνη, την Τρίτη 8 Μαρτίου υπό την προεδρία του Αχμέτ Νταβούτογλου και του Αλέξη Τσίπρα και με τη συμμετοχψή πολλών υπουργών των δύο χωρών.

Του τηλεφωνήματος του πρωθυπουργού στον Τούρκο ομόλογό του είχαν προηγηθεί συνεχείς επαφές του Αλέξη Τσίπρα με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και μεγάλη σύσκεψη στο υπουργείο Εξωτερικών χθες το μεσημέρι.

Τριμερής με Μέρκελ

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες οριστικοποιήθηκε η τριμερής με την Αγκελα Μέρκελ στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Δευτέρας, ενώ δεν θα υπάρξουν κατ’ ιδίαν συναντήσεις Νταβούτογλου και Τσίπρα με τη Γερμανίδα καγκελάριο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση