GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσίπρας: Αντιμετωπίζουμε το προσφυγικό με το κεφάλι ψηλά

Με τον Αρμένιο πρόεδρο Σερζ Σαρκισιάν συναντάται αυτή την ώρα ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη συνέχεια, θα πραγματ...


Με τον Αρμένιο πρόεδρο Σερζ Σαρκισιάν συναντάται αυτή την ώρα ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών, ενώ θα ακολουθήσουν υπογραφές διμερών συμφωνιών και δηλώσεις.

Υποδεχόμενος τον Αρμένιο πρόεδρο ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε τις διαχρονικές στενές σχέσεις των δύο λαών, τόνισε ότι ξέρουν από προσφυγιά, γιατί έχουν αντιμετωπίσει ανάλογες προκλήσεις στο παρελθόν, ξεριζωμού, γενοκτονίας, εθνοκάθαρσης. Γι' αυτό βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή του ανθρωπισμού, για να αντιμετωπίσουμε μια πρόκληση που μας υπερβαίνει, επισήμανε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «οι λαοί μας αντιμετωπίζουν τις μεγάλες προκλήσεις με το κεφάλι ψηλά υπερασπιζόμενοι αξίες».

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός είπε ότι ελπίζει πως θα τηρηθεί η ανακωχή στη Συρία, ώστε να σταματήσει αυτή η ροή των ανθρώπων που, διωγμένοι και κατατρεγμένοι από τις εστίες τους, αναζητούν καταφύγιο για μια καλύτερη ζωή.

Ο κ. Σαρκισιάν είπε ότι στόχος είναι να εμβαθύνουν στον μέγιστο δυνατό τις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών και εμφανίστηκε απολύτως βέβαιος ότι η κυβέρνηση υπό την ηγεσία του κ. Τσίπρα θα βρει τρόπους ώστε να επιλύσει και το οικονομικό και το προσφυγικό πρόβλημα, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση χαίρει της εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού, καθώς αυτό επιβεβαιώθηκε δύο φορές δια των εκλογών «κι αυτό δεν είναι κάτι συνηθισμένο».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση