GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προσφυγικό: Το κλείσιμο της βαλκανικής οδού ανοίγει το δρόμο της Αδριατικής

Όπως το νερό που όταν του φράξουν τη μια δίοδο ανοίγει άλλη, τα κύματα των προσφύγων που απεγνωσμένα αποζητούν να περάσουν στο ευρωπα...


Όπως το νερό που όταν του φράξουν τη μια δίοδο ανοίγει άλλη, τα κύματα των προσφύγων που απεγνωσμένα αποζητούν να περάσουν στο ευρωπαϊκό έδαφος με την ελπίδα μιας καλύτερης ζωής, θα ανοίξουν εναλλακτικούς δρόμους αφού έκλεισε η λεγόμενη βαλκανική οδός.

«Η λογική μάς λέει ότι με το κλείσιμο του βαλκανικού διαδρόμου μπορεί να ανοίξει μία άλλη ροή... Μέχρι αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν στοιχεία που να αφορούν μεγάλη ροή μεταναστών μέσω της Αδριατικής Θάλασσας» δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο την Πέμπτη από τις Βρυξέλλες.

Ρώμη και Κομισιόν ήδη εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο τα ατελείωτα καραβάνια των προσφύγων να επιλέξουν το δρόμο της Αδριατικής προκειμένου να περάσουν στην Ευρώπη.

Για την ώρα δεν έχει παρατηρηθεί συστηματικά τέτοια ροή προσφύγων αλλά η Επιτροπή και η Ιταλία εξετάζουν ήδη «σχέδια έκτακτης ανάγκης». Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών μεταβαίνει τις επόμενες ημέρες στην Αλβανία για το ίδιο θέμα.

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, πάντως, ξεκαθάρισε ότι η κύρια προτεραιότητα στην φάση αυτή είναι να μειωθούν σημαντικά οι ροές προσφύγων από την Τουρκία, όπως έχει αποφασίσει και η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ.

Σχετικά με το άνοιγμα της οδούς της Αδριατικής ή κάποιου άλλου νέου προσφυγικού δρόμου, η αρμόδια για θέματα μετανάστευσης εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Νατάσα Μπερτό, δήλωσε πως δεν υφίσταται ακόμα μία τέτοια πραγματικότητα, ωστόσο η ΕΕ ετοιμάζεται. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση