GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ρέντσι: Ο Γιούνκερ μου είπε ότι η λιτότητα είναι βλακώδης

H μάχη για την αλλαγή της οικονομικής πολιτικής, «είναι μια δύσκολη αναμέτρηση αλλά όταν ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ήρθε στο κυβερνητικό μέγαρο...


H μάχη για την αλλαγή της οικονομικής πολιτικής, «είναι μια δύσκολη αναμέτρηση αλλά όταν ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ήρθε στο κυβερνητικό μέγαρο της Ρώμης είπε ότι η λιτότητα είναι βλακώδης. Εμείς συμφωνούμε και το λέμε εδώ και καιρό», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι σε συνέντευξή του στο ιταλικό κανάλι Rai Uno.

«Αν η Ευρώπη ακολουθήσει, επιτέλους, την οδό της ανάπτυξης, της απασχόλησης, των επενδύσεων και όχι μόνο της λιτότητας και της δημοσιονομικής πειθαρχίας θεωρώ ότι θα είναι κάτι θετικό», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στα δημοσιονομικά της Ιταλίας, ο Ματέο Ρέντσι τόνισε ότι «φέτος σταμάτησε, επιτέλους η ανοδική πορεία του δημόσιου χρέους και από το επόμενο έτος θα μειωθεί», αποσαφηνίζοντας ότι στην Ευρώπη «πρέπει να προσέξουμε την οικονομία μας αλλά, την ίδια στιγμή, είναι σαφές ότι χωρίς ανάπτυξη η Ευρώπη δεν έχει μέλλον». Εξέφρασε δε, την πεποίθηση, ότι «οι φόροι στην Ιταλία θα συνεχίσουν να μειώνονται».

Τέλος, σχολιάζοντας το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης στη Λιβύη, ο Μ. Ρέντσι ανέφερε πως πριν από μια τέτοια αποστολή, «θα πρέπει να γίνουν όλες οι αναγκαίες προσπάθειες για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Είδαμε τι συνέβη στην Λιβύη, όταν κάποιος, ιδίως Γάλλοι και Βρετανοί, επενέβησαν χωρίς ένα πλαίσιο σταθερής κυβέρνησης. Η Ιταλία έχει έναν ηγετικό ρόλο στο διεθνές αυτό ντοσιέ, αλλά η προτεραιότητα, τώρα είναι να συσταθεί κυβέρνηση στην Λιβύη», ολοκλήρωσε ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση