GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βρυξέλλες - Εισαγγελία: Επιβεβαιώνει ότι ένας ύποπτος είναι νεκρός

Ένας ύποπτος που ήταν οπλισμένος με ένα τουφέκι εφόδου σκοτώθηκε από την αστυνομία κατά τη διάρκεια εφόδου χθες στις Βρυξέλλες η οποία ...


Ένας ύποπτος που ήταν οπλισμένος με ένα τουφέκι εφόδου σκοτώθηκε από την αστυνομία κατά τη διάρκεια εφόδου χθες στις Βρυξέλλες η οποία σχετιζόταν με τις έρευνες για τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, ανακοίνωσαν Βέλγοι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς.
Όταν αστυνομικοί πήγαν να διεξαγάγουν έρευνα σε ένα διαμέρισμα στο νότιο τμήμα της πόλης «ένας ή περισσότεροι άνθρωποι άνοιξαν αμέσως πυρ εναντίον αστυνομικών, τη στιγμή που οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν την πόρτα», σύμφωνα με ανακοίνωση της εισαγγελίας.
Περίπου πέντε ώρες αργότερα, ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας έκαναν έφοδο στο κτίριο και «ένας ύποπτος οπλισμένος με ένα Καλάσνικοφ σκοτώθηκε».
Η εισαγγελία δεν προσδιόρισε τι συνέβη στους άλλους υπόπτους περιοριζόμενη να αναφέρει ότι οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη.
Στο γεγονός πως οι έρευνες συνεχίζονται στάθηκαν επίσης νωρίτερα ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ και υπουργοί της κυβέρνησής του.
Ο Μισέλ επιβεβαίωσε ότι τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν στην επιχείρηση, τρεις Βέλγοι και μια Γαλλίδα.
Η Γαλλίδα αστυνομικίνα «που τραυματίστηκε ελαφρά» ανήκε σε μια «κοινή ομάδα έρευνας της ομοσπονδιακής εισαγγελίας (του Βελγίου) και της εισαγγελίας του Παρισιού», διευκρίνισε ο Βέλγος υπουργός Δικαιοσύνης Κουν Χέενς.
Ο Βέλγος υπουργός Εσωτερικών Γιαν Γιαμπόν ανέφερε ότι δύο από τους τέσσερις αστυνομικούς που τραυματίστηκαν έλαβαν εξιτήριο από το νοσοκομείο όπου είχαν διακομιστεί.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση