GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κλειστά τα σύνορα και ακινητοποιημένα τα τρένα στην Ειδομένη

Ακινητοποιημένα στην Ειδομένη βρίσκονται τέσσερα τρένα του ΟΣΕ, περιμένοντας να πάρουν το "πράσινο φως" για να συνεχίσουν τ...


Ακινητοποιημένα στην Ειδομένη βρίσκονται τέσσερα τρένα του ΟΣΕ, περιμένοντας να πάρουν το "πράσινο φως" για να συνεχίσουν το ταξίδι τους, μέσω της ΠΓΔΜ, αφού οι αρχές της γειτονικής χώρας, σύμφωνα με πληροφορίες, κρατούν κλειστή τη βαριά σιδερόφραχτη πόρτα πάνω στη σιδηροδρομική γραμμή εξαιτίας των χθεσινών επεισοδίων. Φοβούνται πως αν την ανοίξουν, πρόσφυγες θα προσπαθήσουν να περάσουν μαζικά τα σύνορα.


Άλλα έξι τρένα, σύμφωνα με πληροφορίες, περιμένουν από την πλευρά της ΠΓΔΜ να εισέλθουν επί ελληνικού εδάφους.
Την ίδια ώρα, το σημείο διέλευσης στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ παραμένει ερμητικά κλειστό από χθες, όταν πριν από τα επεισόδια είχαν περάσει μόλις 30 άτομα.


Στον καταυλισμό της Ειδομένης περίπου 7.000 πρόσφυγες περιμένουν -ορισμένοι εδώ και πάνω από δέκα ημέρες- να περάσουν τη βαριά σιδερόφραχτη πύλη και να συνεχίσουν από εκεί το ταξίδι τους προς τη δυτική Ευρώπη. Παντού κυριαρχεί η ίδια ερώτηση, "πότε θα ανοίξουν τα σύνορα;", ενώ οι σκηνές στα χωράφια δεξιά κι αριστερά των γραμμών πληθαίνουν, με μια ολόκληρη πολιτεία να έχει στηθεί πλάι στο χωριό των μόλις 100 κατοίκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση