GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ισπανία: Υπνηλία του οδηγού η πιθανή αιτία για την τραγωδία με πούλμαν

Υπνηλία του οδηγού είναι, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις της αστυνομίας, η πιο πιθανή αιτία για το τρομερό δυστύχημα του τουριστι...


Υπνηλία του οδηγού είναι, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις της αστυνομίας, η πιο πιθανή αιτία για το τρομερό δυστύχημα του τουριστικού λεωφορείου, 180 χλμ έξω από τη Βαρκελώνη, την Κυριακή, που στοίχισε τη ζωή σε 13 ξένες φοιτήτριες.
Οι ερευνητές πάντως εξετάζουν και το ενδεχόμενο να υπήρξε στιγμιαία διάσπαση της προσοχής εξαιτίας κάποιας συζήτησης, ανακοίνωσε η αστυνομία της Καταλονίας.
Ο οδηγός εξακολουθεί να βρίσκεται σήμερα σε κρίσιμη κατάσταση, αφού εισήχθη για νοσηλεία στη μονάδα εντατικής. Πριν νοσηλευθεί είχε αρνηθεί να μιλήσει στους αστυνομικούς, κατόπιν συμβουλής του δικηγόρου του.
"Το κύριο σενάριο είναι αυτό της υπνηλίας", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος της αστυνομίας της Καταλονίας. "Όμως οι ερευνητές εργάζονται επίσης πάνω στο ενδεχόμενο να διασπάσθηκε η προσοχή του, μιλώντας στο κινητό τηλέφωνο ή γυρίζοντας στιγμιαία για να μιλήσει".
Το δυστύχημα σημειώθηκε τα χαράματα της Κυριακής σ' έναν αυτοκινητόδρομο, σε απόσταση 180 χλμ. από τη Βαρκελόνη, όπου φοιτητές επέστρεφαν με μια πομπή πέντε τουριστικών λεωφορείων από τη Βαλένθια όπου είχαν συμμετάσχει στην παραδοσιακή γιορτή Λας Φάγιας. Το τελευταίο τουριστικό λεωφορείο παρεξέκλινε της πορείας του έπειτα από μια στραβοτιμονιά, έπεσε πάνω στο διαχωριστικό ασφαλείας του αυτοκινητοδρόμου και ανατράπηκε στο αντίθετο ρεύμα, με αποτέλεσμα να πέσει επάνω του ένα αυτοκίνητο που ερχόταν από την αντίθετη κατεύθυνση.
Δεκατρείς ξένες φοιτήτριες ηλικίας από 19 ως 25 ετών σκοτώθηκαν, ανάμεσα στις οποίες επτά Ιταλίδες, δύο Γερμανίδες, μία Ρουμάνα, μία Αυστριακή, μία Γαλλίδα και μία Ουζμπέκα.
"Κανένα από τα 13 θύματα δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας τη στιγμή του δυστυχήματος", ενώ το τουριστικό λεωφορείο ήταν εξοπλισμένο μ' αυτές, ανακοίνωσε η αστυνομία.
Ο οδηγός, ηλικίας 62 ετών, ήταν πολύ έμπειρος και δεν βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ ούτε ναρκωτικών, σύμφωνα με τις αναλύσεις που πραγματοποιήθηκαν. Οι ερευνητές επρόκειτο να ελέγξουν αν είχε αναπαυθεί επαρκώς στη Βαλένθια πριν ξεκινήσει τη νυκτερινή διαδρομή.
Την Κυριακή, στο αστυνομικό τμήμα, "δεν είχε διαμαρτυρηθεί για κάποιον σωματικό πόνο, όμως ήταν ανήσυχος" και "ούτε ο ίδιος ούτε η σύζυγός του δεν είχαν εκφράσει την επιθυμία να νοσηλευθεί", διαβεβαίωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας.
Ο οδηγός πήγε στο νοσοκομείο επειδή του το ζήτησε ο εργοδότης του, στο πλαίσιο των διοικητικών μέτρων που είναι απαραίτητα για να δικαιολογηθεί η απουσία του από την εργασία του, πρόσθεσε η εκπρόσωπος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση