GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σπιτάκια κοκοφοίνικες από σκουπίδια που βρώμιζαν τις παραλίες

Από σκουπίδια που βρώμιζαν τις παραλίες, μια εταιρεία κατάφερε να φτιάξει αυτά τα εντυπωσιακά σπιτάκια με μορφή κοκοφοίνικα. Τα σπιτάκι...


Από σκουπίδια που βρώμιζαν τις παραλίες, μια εταιρεία κατάφερε να φτιάξει αυτά τα εντυπωσιακά σπιτάκια με μορφή κοκοφοίνικα. Τα σπιτάκια αυτά βρίσκονται στη Σιγκαπούρη.
Εκτός του ότι προέρχονται από πεταμένα και ανακυκλωμένα πλαστικα, τα σπιτάκια αυτά τροφοδοτούνται αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια. Οι επισκέπτες που τα νοικιάζουν για τη νύχτα θα πρέπει να σκαρφαλώνουν κρεμαστές σκάλες. Ενώ για την ζέστη υπάρχουν ανεμιστήρες οροφής σε κάθε καλυβάκι.

Η βασική δομή των καταλυμάτων θα φτιάχνεται από ανακυκλωμένο HDPE, μη βιοδιασπώμενο υλικό που βρίσκεται σε μεγάλες ποσότητες στους ωκεανούς.
Το πλαστικό θα αναμειγνύεται με διάφορα είδη ανακυκλωμένου γυαλιού και τα περιλαμβάνει εσωτερικό πλέγμα- πλαίσιο. Ο «κορμός» του φοίνικα θα είναι από τσιμέντο.

Συγκεκριμένα το πλαστικό εντοπίζεται στο «νησί σκουπιδιών» που πλέει στον Νότιο Ειρηνικό, μια μάζα απορριμμάτων που μοιάζει με νησί που επιπλέει και βρίσκεται στα νερά αυτά.
Η ομάδα των σχεδιαστών της εταιρείας Spark, που βρίσκεται πίσω από το project αυτό λένε στη Daily Mail, πως το συγκεκριμένο design επελέγη για να ενσωματώνονται οι κατασκευές στη φύση, μιμούμενες φυτό της περιοχής.
Ένα εκατομμύριο θαλασσοπούλια και 100.000 θαλάσσια θηλαστικά πεθαίνουν κάθε χρόνο από τους τόνους πλαστικού που καταλήγει στη θάλασσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση