GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Ο Τραμπ είναι Αδόλφος Χίτλερ, δεν θα τον πληρώσουμε κιόλας»

Με δικτάτορες όπως τον Αδόλφο Χίτλερ και τον Μπενίτο Μουσολίνι παρομοίασε στον υποψήφιο για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, Ντόναλντ Τρ...


Με δικτάτορες όπως τον Αδόλφο Χίτλερ και τον Μπενίτο Μουσολίνι παρομοίασε στον υποψήφιο για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, Ντόναλντ Τραμπ, ο πρόεδρος του Μεξικό, Ενρίκε Πένα Νιέτο.

Ο Νιέτο διαμήνυσε πως αποκλείεται η χώρα του να πληρώσει για το τείχος που ο Τραμπ έχει προαναγγείλει να χτίσει στα σύνορα με το Μεξικό, αν εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ, για να συγκρατήσει τους μετανάστες που περνούν παράνομα στις ΗΠΑ από τη γειτονική χώρα αλλά και τη διακίνηση ναρκωτικών. Είπε μάλιστα πως θα «βάλει το Μεξικό να πληρώσει» για το τείχος αυτό.

Ο Μεξικανός πρόεδρος κατηγόρησε τον Τραμπ για «λαϊκισμό». «Και υπάρχουν παρόμοια επεισόδια στην ανθρώπινη ιστορία που χρησιμοποιήθηκε αυτή η σκληρή ρητορική και έχουν οδηγήσει μόνον σε φριχτές καταστάσεις την ανθρωπότητα. Έτσι αναδείχτηκαν ο Μουσολίνι και ο Χίτλερ, εκμεταλλεύτηκαν καταστάσεις, ίσως και ένα πρόβλημα που αντιμετώπιζε η ανθρωπότητα εκείνη την εποχή, μετά από μια οικονομική κρίση» είπε ο Νιέτο.

Ο Τραμπ έχει κατηγορήσει το Μεξικό ότι στέλνει βιαστές και εμπόρους ναρκωτικών στα απέναντι σύνορα (δηλαδή στις ΗΠΑ) και προανήγγειλε πως θα αυξήσει το κόστος της βίζας για τους Μεξικανούς για να πληρωθεί το τείχος.

Τα σχόλια αυτά είναι από τα πλέον σκληρά που έχει χρησιμοποιήσει ξένος ηγέτης κατά του υποψηφίου για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών. Τις δηλώσεις έκανε ο Νιέτο στην εφημερίδα Excelsior.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση