GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διέρρευσε έγγραφο με οδηγίες αποτροπής διαρροής δημοσίων εγγράφων!

Άκρως εμπιστευτικό και... δημόσιο! Μια απίστευτη γκάφα από αξιωματούχους των υπηρεσιών πληροφοριών του Καζακστάν: διέρρευσε ένα δημόσιο...


Άκρως εμπιστευτικό και... δημόσιο! Μια απίστευτη γκάφα από αξιωματούχους των υπηρεσιών πληροφοριών του Καζακστάν: διέρρευσε ένα δημόσιο έγγραφο που περιείχε οδηγίες για το πώς μπορεί να αποτραπεί η διαρροή δημοσίων εγγράφων!
Ειδικότερα, σύμφωνα με έγγραφο που δημοσιεύτηκε στον τοπικό ειδησεογραφικό ιστότοπο Tengrinews.kz, από τις 24 Μαρτίου, οι αξιωματούχοι του Καζακστάν, οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι επισκέπτες τους θα είναι υποχρεωμένοι να αφήνουν τα "έξυπνα" κινητά τηλέφωνά τους στην είσοδο των κυβερνητικών κτιρίων, με βάση μια νέα πολιτική, στόχος της οποίας είναι να προληφθεί η διαρροή "ευαίσθητων" δημοσίων εγγράφων.
Όπως αναφέρεται στο έγγραφο που διέρρευσε, ολοένα και περισσότερα είναι τα κρούσματα διαρροής "εμπιστευτικών πληροφοριών (...) μέσω της εφαρμογής WhatsApp". Δίνονται έτσι οδηγίες στους δημοσίους υπαλλήλους να χρησιμοποιούν μόνο απλές τηλεφωνικές συσκευές, χωρίς φωτογραφικές κάμερες και πρόσβαση στο διαδίκτυο, ανέφεραν δύο κυβερνητικές πηγές στο πρακτορείο Reuters.
Τα μέσα ενημέρωσης του Καζακστάν δημοσιοποιούν συχνά έγγραφα που έχουν διαρρεύσει, όπως υπομνήματα που αφορούσαν τις ιδιωτικοποιήσεις αλλά και ένα σκληρό βίντεο που αφορούσε μια υπόθεση δολοφονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση