GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θεοδωράκης: Να βάλει ο πρωθυπουργός τα ποντίκια στη θέση τους

Από το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών κρατώ την εθνική συνεννόηση που επιτεύχθηκε και την υποχώρηση της κυβέρνησης από θέσεις που είχε...


Από το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών κρατώ την εθνική συνεννόηση που επιτεύχθηκε και την υποχώρηση της κυβέρνησης από θέσεις που είχε πέρυσι, από εκεί κι έπειτα, «αν διάφορα ποντίκια διαδίδουν διάφορα δεν με ενδιαφέρει», δήλωσε το πρωί του Σαββάτου στον ΣΚΑΪ ο Σταύρος Θεοδωράκης απαντώντας στις διαρροές που έγιναν από το Μέγαρο Μαξίμου περί «τρόικας εσωτερικού».
Να «τολμήσει» ο πρωθυπουργός να βάλει «τα ποντίκια» στη «θέση τους», σχολίασε με νόημα ο επικεφαλής του Ποταμιού, προσθέτοντας λιτά ότι τρόικα «δεν αισθάνομαι ούτε σήμερα, ούτε χθες ούτε προχθές».
Ο κ. Θεοδωράκης εκτίμησε ότι το κοινό ανακοινωθέν των αρχηγών δίνει ένα ισχυρό χαρτί στον Αλέξη Τσίπρα για τη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας, σημειώνοντας πως στο κείμενο αποτυπώνονται πολλά πράγματα που «ανήκουν στην πραγματικότητα» όσον αφορά το μέγεθος και τη σοβαρότητα των επιπτώσεων της προσφυγικής κρίσης στη χώρα μας.
Στο πλαίσιο αυτό, εκτίμησε ότι η συζήτηση που έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο «προσγείωσε» τον κ. Τσίπρα στην πραγματικότητα. Τόνισε πως οι πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν ότι η χώρα «έχει σύνορα και πρέπει να τα φυλάξει», θέση την οποία «αποδέχτηκε» ο πρωθυπουργός.
Όσον αφορά τους βασικούς άξονες της ελληνικής στρατηγικής, ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε ότι η απαραίτητη αλληλεγγύη για τους πρόσφυγες θα πρέπει να συνοδεύεται από επαναπροωθήσεις όσων δε διώκονται στις χώρες από όπου προέρχονται.
Όσοι δεν δικαιούνται άσυλο, συμπλήρωσε, θα πρέπει να φιλοξενούνται σε κλειστά κέντρα κράτησης.
Τέλος, ο κ. Θεοδωράκης απέρριψε το ενδεχόμενο συνεργασίας είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ είτε με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, λέγοντας με νόημα ότι Το Ποτάμι «δεν θα στρίψει» προς κάποια κατεύθυνση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση