GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Κυρίτσης για την εφαρμογή της συμφωνίας για το προσφυγικό

Στον μεγάλο αριθμό προσφύγων που συνεχίζουν να φτάνουν στην Ελλάδα από τα τουρκικά παράλια παρά τη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας, αναφέρθηκε ο  ...


Στον μεγάλο αριθμό προσφύγων που συνεχίζουν να φτάνουν στην Ελλάδα από τα τουρκικά παράλια παρά τη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας, αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης, Γιώργος Κυρίτσης μιλώντας στο Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη.

«Είναι πρόβλημα» παραδέχτηκε ο κ. Κυρίτσης. Πρόσθεσε ότι «ρυθμός αυτός δεν είναι διατηρήσιμος και δεν είναι και ρυθμός εφαρμογής της συμφωνίας».   

Σχετικά με τις αιτήσεις για άσυλο ο κ. Κυρίτσης επεσήμανε ότι  «η συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία έχει ένα στοιχείο αντικινήτρου από το να περνάει κόσμος από την Τουρκία προς την Ελλάδα λόγω της απευθείας μετεγκατάστασης.»

Ερωτηθείς σχετικά με το πότε θα είναι έτοιμο το σύστημα το οποίο θα εξετάζει τις αιτήσεις ασύλου  ο κ. Κυρίτσης επεσήμανε ότι μέχρι χτες το βράδυ δεν είχε σταλεί από τους Ευρωπαίους κανένα από τα άτομα που προβλέπονται για να στελεχωθούν οι επιτροπές.

Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση