GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βρέθηκε επιστημονική εξήγηση για το Τρίγωνο των Βερμούδων

Εδώ και δεκαετίες, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια του πλανήτη. Εκτείνεται από το Μαϊάμι της Φλόριντα μέχρι το Σαν Χουάν του ...


Εδώ και δεκαετίες, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια του πλανήτη. Εκτείνεται από το Μαϊάμι της Φλόριντα μέχρι το Σαν Χουάν του Πουέρτο Ρίκο και από εκεί μέχρι τις Βερμούδες, σχηματίζοντας ένα τεράστιο, σχεδόν ισοσκελές τρίγωνο.

 Κατά καιρούς, στα όρια του περίφημου Τριγώνου των Βερμούδων έχουν εξαφανιστεί χωρίς ίχνη διάφορα πλοία και αεροπλάνα, διαφορετικών μεγεθών αλλά με έμπειρα πληρώματα, τόσο πολιτικά όσο και στρατιωτικά. Οι θεωρίες που έχουν προταθεί προκειμένου να εξηγηθεί το φαινόμενο ποικίλλουν από απλές γεωφυσικές εικασίες μέχρι περίπλοκα σενάρια συνωμοσιολογικού χαρακτήρα. Μια πρόσφατη ανακάλυψη των επιστημόνων στη μακρινή Νορβηγία, ίσως δώσει την απάντηση στο μυστήριο.

Η Θάλασσα του Μπάρεντς εντοπίζεται γεωγραφικά στις βόρειες και βορειοανατολικές ακτές της Νορβηγίας. Επιστημονικές έρευνες έδειξαν πως στον πυθμένα της εν λόγω θάλασσας βρίσκεται μια σειρά υποβρύχιων κρατήρων, που φτάνουν τα 800 μέτρα σε μήκος και τα 45 σε βάθος. Πιστεύεται πως δημιουργήθηκαν από μεθάνιο που συσσωρεύεται στα ιζήματα του πυθμένα, σε αυτή την εξαιρετικά πλούσια σε φυσικό αέριο περιοχή. Πέραν κάποιου κρίσιμου σημείου συσσώρευσης, το αέριο δραπετεύει υπό τη μορφή φυσαλίδων από το βυθό, διασχίζει τη θάλασσα και φθάνει στην επιφάνεια. Πρόκειται ουσιαστικά για τεράστιες «εκρήξεις» αερίου, οι οποίες αναδύονται ξαφνικά στην ήρεμη θαλάσσια επιφάνεια. Το κατά πόσον αυτού του τύπου οι απότομες εκτονώσεις συνιστούν κίνδυνο για τα διερχόμενα πλοία θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης της ετήσιας συνάντησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γεωεπιστημόνων, κατά τον ερχόμενο μήνα.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες πάντως, υπάρχει πιθανότητα και το Τρίγωνο των Βερμούδων να χαρακτηρίζεται από παρεμφερή δραστηριότητα. Συγκεκριμένα, ο πάγος μεθανίου αποσυντίθεται και αποδεσμεύει φυσικό αέριο, φαινόμενο που λαμβάνει χαρακτήρα χιονοστιβάδας, με αποτέλεσμα την έκλυση μεγάλων ποσοτήτων αερίου. Ως αποτέλεσμα, η θάλασσα θερμαίνεται πολύ και απότομα και υπάρχει ενδεχόμενο τα πλοία να βουλιάζουν. Τα συμπεράσματα της συνάντησης των Γεωεπιστημόνων αναμένονται εντυπωσιακά.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση