GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σαρωτής στη Βουλή του Κοσόβου για να μη μπαίνουν οι βουλευτές με δακρυγόνα!

Η κυβέρνηση του Κοσόβου σχεδιάζει να αγοράσει έναν σαρωτή σώματος για να εμποδίσει τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να μεταφέρουν εν...


Η κυβέρνηση του Κοσόβου σχεδιάζει να αγοράσει έναν σαρωτή σώματος για να εμποδίσει τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να μεταφέρουν εντός του κοινοβουλίου δακρυγόνα και να τα εκτοξεύουν κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων, όπως κάνουν εδώ και έξι μήνες.


Διαμαρτυρόμενοι για άλλη μία φορά για τη συμφωνία που επιτεύχθηκε το 2015, υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την εξομάλυνση των σχέσεων του Κοσόβου με τη Σερβία, οι βουλευτές της αντιπολίτευσης εκτόξευσαν σήμερα δύο δακρυγόνα, πέταξαν ένα ποτήρι με νερό στον πρωθυπουργό Ίσα Μουστάφα και "στόχευσαν" με κόκκινα λέιζερ το πρόσωπο του υπουργού Εσωτερικών.


Τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής δεν έφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα και η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να αγοράσει έναν σαρωτή σώματος, σαν αυτούς που χρησιμοποιούνται στα διεθνή αεροδρόμια για να εντοπίζουν τις εκρηκτικές ύλες.


Μέλη της αντιπολίτευσης έχουν πει ότι είναι "απόρρητο μυστικό" το πώς βάζουν τα δακρυγόνα μέσα στο κτίριο. Ωστόσο ένας αστυνομικός, που ελέγχει τους βουλευτές στην είσοδο και μίλησε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς υπό την προϋπόθεση να παραμείνει ανώνυμος, είπε ότι ο ίδιος πιστεύει πως απλώς τα κρύβουν κάτω από τα ρούχα τους. Οι υπάρχοντες σαρωτές δεν εντοπίζουν τα δακρυγόνα, ορισμένα από τα οποία χωρούν άνετα σε μια τσέπη, επειδή συνήθως καλύπτονται από πλαστικό, εξήγησε.
Σύμφωνα με την κυβέρνηση, ο νέος σαρωτής θα κοστίσει περίπου 270.000 ευρώ. Στο κοινοβούλιο έχει τοποθετηθεί ήδη ένα νέο σύστημα εξαερισμού για να καθαρίζει την ατμόσφαιρα από τα δακρυγόνα.


Εκτός των διαμαρτυριών εντός του κοινοβουλίου, η αντιπολίτευση έχει καλέσει τους υποστηρικτές της να διαδηλώσουν στην Πρίστινα στις 26 Μαρτίου με αίτημα την παραίτηση της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση