GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ποιοι δήμοι θα προσφέρουν δωρεάν έλεγχο μαστού

Ένα πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου μαστού ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής...


Ένα πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου μαστού ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, Ευάγγελος Φιλόπουλος.

Το πρόγραμμα θα χρηματοδοτείται από την ΚΕΔΕ και θα συμμετέχουν προς το παρόν 17 δήμοι σε όλη την Ελλάδα με στόχο να αυξάνονται ολοένα.

Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί 384 μαστογραφίες.

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια τεσσάρων μηνών. Στο διάστημα αυτό μια κινητή μονάδα μαστογράφου θα βρίσκεται στους δήμους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα προκειμένου να μπορέσουν οι ενδιαφερόμενες να εξεταστούν.

Κάθε ενδιαφερόμενη θα πρέπει να ενημερώνεται από το δήμο της για τις ημέρες και τις ώρες επίσκεψης της κινητής μονάδας και να κλείνουν τηλεφωνικό ραντεβού.

Προϋποθέσεις για τον μαστογραφικό έλεγχο

  • Ηλικίες γυναικών από 40 έως 70 ετών.
  • Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.
  • Να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό.
  • Να σημειωθεί ότι δεν προσφέρεται ο μαστογραφικός έλεγχος σε γυναίκες που έχουν την οικονομική ή επαρκή ασφαλιστική κάλυψη για μαστογραφία.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν σε πρώτη φάση οι δήμοι:

  1. Παρανεστίου
  2. Αργιθέας
  3. Δεσκάτης
  4. Νεστορίου
  5. Αγράφων
  6. Πρεσπών
  7. Ακτίου-Βόνιτσας
  8. Κεντρικών Τζουμέρκων
  9. Διρφύων-Μεσσαπίων
  10. Σκιάθου
  11. Μετσόβου
  12. Βιάννου
  13. Ορχομενού
  14. Ζαγορίου
  15. Σαμοθράκης
  16. Οροπεδίου Λασιθίου
  17. Ναυπακτίας

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση