GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κουράκης: "Δούρειος Ίππος" για να πέσει η κυβέρνηση τα σενάρια περί οικουμενικής

"Δούρειο Ίππο" για να ανατραπεί η κυβέρνηση χαρακτηρίζει ο Τάσος Κουράκης τις προτάσεις και τα σενάρια για το σχηματισμό οικουμ...


"Δούρειο Ίππο" για να ανατραπεί η κυβέρνηση χαρακτηρίζει ο Τάσος Κουράκης τις προτάσεις και τα σενάρια για το σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης, που προτείνει η αντιπολίτευση.

"Η λέξη οικουμενική είναι ο Δούρειος Ίππος θέλοντας να πέσει η κυβέρνηση, να αλλάξει η κυβέρνηση επειδή δεν μπορούν να ζητήσουν εκλογές" είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο "Πρακτορείο FM", ξεκαθαρίζοντας ότι στο κόμμα δεν συζητούν καν αυτά τα σενάρια.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό ζήτημα εκτίμησε ότι ακόμα και αν σταματήσει ο πόλεμος στη Συρία οι ροές προς των Ευρώπη θα συνεχιστούν, ο πρώην υπουργός επισήμανε ότι αυτό που έχει σημασία είναι η διεθνής κοινότητα να δώσει απαντήσεις στα δεινά που η ίδια προκάλεσε και ταυτόχρονα -όπως είπε- να υπάρξει συνεννόηση με τις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης.

Μάλιστα, όπως επισήμανε ο αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου, αν δεν δοθεί λύση στο προσφυγικό η Ευρώπη πιθανόν να "καταστραφεί" από την απεμπόληση αξιών πάνω στις οποίες στηρίχτηκε το ευρωπαϊκό οικοδόμημα και όχι από την καθαρά οικονομική πολιτική που ευνοεί τις κυρίαρχες χώρες.

Αναφερόμενος σε όσους επικρίνουν την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο προσφυγικό - μεταναστευτικό, ο ίδιος είπε ότι είναι αδιανόητο να αποδίδεται στην κυβέρνηση η αύξηση του προσφυγικού ρεύματος προς την Ελλάδα, που το χαρακτήρισε τσουνάμι και επέκρινε την αντιπολίτευση, λέγοντας ότι δεν αντιλαμβάνεται το μέγεθος του προβλήματος.

Ο Βορειοελλαδίτης πολιτικός επέκρινε ακόμα, τη ΝΔ και την Ένωση Κεντρώων για το γεγονός ότι στην πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή με "σκληρές και απάνθρωπες εκφράσεις" -όπως τις χαρακτήρισε- τάχθηκαν κατά της παροχής δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και στους μετανάστες.

"Δηλαδή όταν έχεις ένα παιδί με οξεία σκωληκοειδίτιδα θα το αφήσεις; Δεν θα το βάλεις στο χειρουργείο επειδή δεν έχει τα νόμιμα χαρτιά;" αναρωτήθηκε το στέλεχος της Κουμουνδούρου και καταλήγοντας είπε ότι η ΝΔ έχει κρίση ταυτότητας σε ό,τι αφορά την αντιπολιτευτική πολιτική που πρέπει να ακολουθήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση