GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Υπουργός Άμυνας Αυστρίας: Θα ήταν λάθος εάν η Αυστρία δεχόταν πρόσφυγες από την Ελλάδα

Θα ήταν λάθος μήνυμα εάν η Αυστρία δεχόταν πρόσφυγες από την Ελλάδα, υποστήριξε ο Αυστριακός υπουργός Άμυνας Χανς Πέτερ Ντόσκοτσιλ σε συν...


Θα ήταν λάθος μήνυμα εάν η Αυστρία δεχόταν πρόσφυγες από την Ελλάδα, υποστήριξε ο Αυστριακός υπουργός Άμυνας Χανς Πέτερ Ντόσκοτσιλ σε συνέντευξή του στο σημερινό φύλλο (Κυριακή) της αυστριακής εφημερίδας Έστεραϊχ, αντιδρώντας στην πρόταση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, για ανακατανομή σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης των προσφύγων που καθηλώνονται στην Ελλάδα.

Ο Χανς Πέτερ Ντόσκοτσιλ αποσαφήνισε ότι στην περίπτωση που επιτευχθεί συμφωνία στην ΕΕ για την κατανομή των προσφύγων, η Αυστρία δεν πρόκειται να συμμετάσχει, διότι όπως επισήμανε η χώρα του, στη βάση απόφασης της αυστριακής κυβέρνησης, πρόκειται να υποδεχθεί 37.500 πρόσφυγες το 2016, και άρα σειρά έχουν τώρα οι άλλοι.

Στην ίδια συνέντευξη, ο Αυστριακός υπουργός Άμυνας τόνισε πως θα πρέπει να γίνονται καταγραφές των προσφύγων χωρίς να υπάρχουν κενά αλλά και να δοθεί τέλος στην ελεύθερη διέλευση προσφύγων, ενώ ταυτόχρονα ζητά να ασκηθεί πίεση σε εκείνες τις χώρες που εισπράττουν κοινοτικούς πόρους αλλά αρνούνται να υποδεχθούν πρόσφυγες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση