GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βέλγιο: Κατηγορούμενος για τρομοκρατική δολοφονική επίθεση ο Αμπντεσλάμ

Οι Βελγικές απέδωσαν επίσημα σήμερα, Σάββατο, κατηγορίες στον Σαλάχ Αμπντεσλάμ για συμμετοχή σε τρομοκρατική σε τρομοκρατική δολοφονι...


Οι Βελγικές απέδωσαν επίσημα σήμερα, Σάββατο, κατηγορίες στον Σαλάχ Αμπντεσλάμ για συμμετοχή σε τρομοκρατική σε τρομοκρατική δολοφονική επίθεση και εγκληματική δράση, μαζί με ένα δεύτερο άνδρα που συνελήφθη μαζί του την Παρασκευή το βράδυ, στις Βρυξέλλες. 

Ο άντρας ονομάζεται Μονίρ Αχμέτ με το ψευδώνυμο Αμίν Τσουκρί. Τα δύο ονόματα εντοπίζονται σε πλαστά έγγραφα, σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές.

Ένας τρίτος άντρας που επίσης συνελήφθη χθες στο ίδιο σπίτι, με το όνομα Αμπίντ Α., κατηγορείται ότι συμμετείχε σε τρομοκρατική οργάνωση, αλλά και για υπόθαλψη εγκληματιών.

O Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο Νο1 καταζητούμενος για τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Νοεμβρίου στο Παρίσι, συνεργάζεται με την αστυνομία, αλλά θ' αρνηθεί την έκδοσή του στη Γαλλία, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του δικηγόρου του.

"Συνεργάζεται με τις δικαστικές αρχές του Βελγίου. Η Γαλλία ζητάει την έκδοσή του. Μπορώ να σας πω ότι θ' αρνηθούμε την έκδοσή του στη Γαλλία" δήλωσε ο Βέλγος δικηγόρος του, Σβεν Μέρι. 

Ο Αμπντεσλάμ καταζητούνταν εδώ και τέσσερις μήνες για την ανάμιξή του στις αιματηρές επιθέσεις στο Παρίσι και το Σεν-Ντενί που πραγματοποιήθηκαν στις 13 Νοεμβρίου και στοίχισαν τη ζωή σε 130 ανθρώπους.

Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε χθες ότι περιμένει πως το Βέλγιο θα τον εκδώσει "το συντομότερο δυνατό" στη Γαλλία.

Στο μεταξύ, η Interpol ανακοίνωσε ότι έχει ενημερώσει τα ευρωπαϊκά κράτη-μέλη της να ενισχύσουν τα μέτρα επιτήρησης και ελέγχου στα σύνορα τους, καθώς η σύλληψη του Αμπντεσλάμ, μπορεί να ωθήσει τους συνεργούς του, να εγκαταλείψουν την Ευρώπη.

“Παρά το γεγονός ότι είναι νωρίς για να εκτιμήσουμε προς ποια κατεύθυνση θα στραφεί η έρευνα μας, ο οποιοσδήποτε που σχετίζεται με τον Αμπντεσλάμ θα σκεφτεί ότι το μέρος που κρύβεται μπορεί ν' αποκαλυφθεί. Έτσι, θα θελήσει να διαφύγει προκειμένου να μη συλληφθεί,” δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του διεθνούς αστυνομικού οργανισμού, Γιούργκεν Στοκ. “Είναι σημαντικό τώρα οι ευρωπαϊκές χώρες να συνεχίσουν να συνεργάζονται και να κάνουν λεπτομερείς ελέγχους για υπόπτους, αλλά και για τη συλλογή πληροφοριών, προκειμένου να αποφεχθεί κάθε προσπάθεια διαφυγής, μέσω του δικτύου συνεργατών που υπάρχει,” τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση