GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νοικιάστε το σπίτι σας σε πρόσφυγες με το αζημίωτο

Στην ενοικίαση 200 διαμερισμάτων, όπου θα δημιουργηθούν 1.200 θέσεις υποδοχής για περίπου 3.000 ωφελούμενους μέχρι το τέλος του 2016, π...


Στην ενοικίαση 200 διαμερισμάτων, όπου θα δημιουργηθούν 1.200 θέσεις υποδοχής για περίπου 3.000 ωφελούμενους μέχρι το τέλος του 2016, προχωρά ο Δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, στο πλαίσιο του προγράμματος φιλοξενίας 20.000 προσφύγων που χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το πρόγραμμα, που υλοποιείται μέσω της Εταιρίας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων, προβλέπει την εγκατάσταση έως έξι αιτούντων άσυλο και υποψήφιων για μετεγκατάσταση ανά διαμέρισμα και την εναλλαγή των υφελούμενων ανά τρίμηνο.
- Τα διαμερίσματα προς ενοικίαση θα έχουν έκταση από 60 τετραγωνικά μέτρα και άνω, και θα διαθέτουν όλα τα απαιτούμενα πιστοποιητικά προς ενοικίαση.
- Το μισθωτήριο συμβόλαιο θα έχει συμβαλλόμενο την ΕΑΤΑ, το μίσθωμα δε θα ξεπερνά τα 400 ευρώ ανά διαμέρισμα, ενώ τα ενοίκια θα προπληρώνονται στον ιδιοκτήτη ως το τέλος του 2016.
- Επίσης, η ΕΑΤΑ θα πληρώνει λογαριασμούς ΔΕΚΟ και κοινοχρήστων.
- Τα 200 διαμερίσματα θα εξοπλιστούν με έπιπλα, οικοσκευή και ηλεκτρικές συσκευές. Την επιλογή των ωφελούμενων θα κάνει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, βάσει διεθνών προδιαγραφών.
Τα πρώτα 50 διαμερίσματα υπολογίζεται ότι θα νοικιαστούν και θα εξοπλιστούν ως το τέλος Απριλίου.
Ειδικό προσωπικό θα επιβλέπει καθημερινά τις συνθήκες διαβίωσης των υφελουμένων και την καλή κατάσταση των διαμερισμάτων. Εξάλλου, θα τεθεί σε ισχύ κανονισμός διαμερίσματος, στον οποίο θα περιγράφονται αναλυτικά οι κανόνες υγιεινής και συμπεριφοράς των ενοίκων, τόσο μεταξύ τους, όσο και με τους υπόλοιπους ένοικους της πολυκατοικίας. Την τήρηση αυτών των κανόνων θα ελέγχουν καθημερινά τα αρμόδια στελέχη της εταιρίας. παρακολουθήσει.
Στους ωφελούμενους του προγράμματος θα παρέχεται σίτιση μέσω προπληρωμένων καρτών ή κουπονιών για σούπερ μάρκετ ύψους 90 ευρώ το μήνα για κάθε άτομο. Επίσης, θα διανέμονται κουπόνια για παροχή αγαθών υγιεινής ύψους δέκα ευρώ το μήνα για κάθε γυναίκα, πέντε ευρώ το μήνα για κάθε άντρα και 15 ευρώ το μήνα για κάθε νήπιο και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Επίσης, θα γίνεται υποστήριξη από εξειδικευμένο προσωπικό (διερμηνείς, κοινωνικούς επιστήμονες κλπ), ενώ θα παρέχονται και κάρτες μετακίνησης για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Ο δήμος Αθηναίων θα παρέχει, εξάλλου, κοινωνικές και ιατρικές υπηρεσίες, όπου χρειαστεί. Στο πρόγραμμα θα συνεργαστούν και τέσσερις όμοροι δήμοι, Ζωγράφου, Μοσχάτου- Ταύρου, Νέας Σμύρνης και Αγίου Δημητρίου. Η εκδήλωση ενδιαφέροντος από ιδιοκτήτες διαμερισμάτων ή μεσιτικά γραφεία γίνεται μέσω της ιστοσελίδας www.developathens.gr/relocation
Εξάλλου, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, Φιλίπ Λεκλέρκ, αντίστοιχη πρωτοβουλία θα αναλάβει και ο δήμος Θεσσαλονίκης, με τη δημιουργία 1.500 θέσεων σε διαμερίσματα. Επίσης, η Ύπατη Αρμοστεία έχει υπογράψει συμβάσεις με πέντε ΜΚΟ, τις Praksis, «Solidarity Now», Ηλιαχτίδα, Νόστος και Άρισς για δημιουργία θέσεων φιλοξενίας σε διαμερίσματα ή ξενοδοχεία. Ήδη φιλοξενούνται στο πλαίσιο του προγράμματος και σε συνεργασία με τις ΜΚΟ 3.600 άτομα σε όλη τη χώρα, κυρίως στην ηπειρωτική Ελλάδα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Λεκλέρκ 4.000 θέσεις θα δημιουργηθούν έως τον Ιούνιο και άλλες 10.000 θέσεις ως τον Αύγουστο. Επίσης, έχει συμφωνηθεί με την ελληνική κυβέρνηση ότι τμήμα των 20.000 θέσεων για τους υποψήφιους προς μετεγκατάσταση, θα δημιουργηθούν σε δομές φιλοξενίας, ενώ στο τέλος της επόμενης εβδομάδας θα ανακοινωθεί το άνοιγμα ενός τέτοιου κέντρου μετεγκατάστασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση