GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έρημη πόλη οι Βρυξέλλες: Έρευνες πόρτα - πόρτα

Έρευνες γίνονται αυτήν την ώρα σε σπίτια στην περιοχή των Βρυξελλών μετά τις δύο επιθέσεις που σημειώθηκαν νωρίτερα σήμερα, η μία στο...


Έρευνες γίνονται αυτήν την ώρα σε σπίτια στην περιοχή των Βρυξελλών μετά τις δύο επιθέσεις που σημειώθηκαν νωρίτερα σήμερα, η μία στο αεροδρόμιο και η άλλη σε σταθμό του μετρό της βελγικής πρωτεύουσας, προκαλώντας, σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι στιγμής τον θάνατο 34 ανθρώπων, σύμφωνα με μήνυμα στο Twitter το δημόσιο δίκτυο RTBF.

Η έρευνα για τους δράστες των επιθέσεων στις Βρυξέλλες «βρίσκεται σε εξέλιξη» και οι αρχές φοβούνται ότι υπάρχουν ακόμη «άτομα που διαφεύγουν», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου Ντιντιέ Ρεντέρ.

Διαβάστε σχετικά: Απαγόρευση κυκλοφορίας στις Βρυξέλλες, έκλεισαν τα σύνορα του Βελγίου 

Το πανεπιστήμιο των Βρυξελλών VUB έδωσε εντολή σε όλους τους φοιτητές που βρίσκονται στην πανεπιστημιούπολη Έτερμπεκ, στα νότια της πόλης, να κατευθυνθούν σε εσωτερικούς χώρους αμέσως και να παραμείνουν μέσα, εξαιτίας νέας απειλής και στο κτίριο βρίσκεται Ομάδα εξουδετέρωσης εκρηκτικών.

Το δίκτυο VTM μετέδωσε ακόμα ότι εκκενώθηκε και ο πυρηνικός σταθμός του Βελγίου Tihange. 

Επίσης, ένα καλάσνικοφ και μία ζώνη με εκρηκτικά βρήκε η βελγική αστυνομία δίπλα στο πτώμα του δράστη της επίθεσης στο διεθνές αεροδρόμιο των Βρυξελλών. 

Παράλληλα η βελγική δικαιοσύνη ζήτησε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να μην μεταδίδουν πληροφορίες όσον αφορά την έρευνα που διεξάγεται αυτήν την ώρα για τις δύο επιθέσεις.

Εκτός από τους σταθμούς του μετρό και το αεροδρόμιο, εκκενώθηκε και το παλάτι στο των Βρυξελλών ενώ ο κόσμος έχεις οδηγίες να μείνει κλεισμένος στα σπίτια του. 

Στην έρευνα των βελγικών αρχών συμμετέχει και το FBI.  Ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ Αστον Κάρτερ και ο στρατηγός Τζόζεφ Ντάνφορντ, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων έλαβαν ενημέρωση και,  σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Δικαιοσύνης, το FBI και το υπουργείο συντονίζουν τις προσπάθειές τους με άλλες αμερικανικές υπηρεσίες και τις βελγικές αρχές.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση